Weather Icon
Γαλλία , Συρία , Τρομοκρατία 2 Μαρτίου 2020

Αποκάλυψη του France 24: «Γάλλοι τζιχαντιστές πολεμούν εναντίον του Ασάντ στο Ιντλίμπ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη του France 24: «Γάλλοι τζιχαντιστές πολεμούν εναντίον του Ασάντ στο Ιντλίμπ» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι αναφέρει ειδικός σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας. Πήρε συνέντευξη από τον αρχηγό ομάδας που στρατολογήθηκε στη Γαλλία.

Την παρουσία Γάλλων τζιχαντιστών στο Ιντλίμπ, οι οποίοι πολεμούν εναντίον των Συριακών Δυνάμεων αποκάλυψε ρεπορτάζ του αγγλόφωνου France 24.

Ο ειδικός σε θέματα ισλαμικής τρομοκρατίας Wassim Nasr έφερε στο προσκήνιο την είδηση, η οποία δείχνει πως τα πλοκάμια του ισλαμικού κράτους έχουν διεισδύσει στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων τονίζει, ότι τέτοιες ομάδες έκαναν την επίθεση τον Ιανουάριο του 2017 στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, δολοφονώντας τον εκδότη του περιοδικού, σκιτσογράφους και εργαζόμενους εντός του κτιρίου.

«Πρόκειται για μία ομάδα που έχει παρουσία στη Συρία από το 2013. Αρχηγός της ομάδας είναι ο Ομάρ Ομσέν, ο οποίος είναι πολύ γνωστός στη Γαλλία και θεωρείται ως τρομοκράτης από τις γαλλικές αρχές. Θεωρείται από τα μεγαλύτερα άτομα που στρατολογούν Γάλλους τζιχαντιστές για τον πόλεμο στη Συρία. Πρόκειται για άτομα που στηρίζουν τον ΙΣΙΣ. Πήγαν στη Συρία και επέστρεψαν στη Γαλλία. Εξέτισαν ποινές σε φυλακές και τώρα είναι έξω. Φανταστείτε από πότε αυτό το άτομο έχει προσελκύσει ανθρώπους για να συμμετέχουν σε αυτόν τον πόλεμο», ανέφερε ο Nasr, ο οποίος όπως τόνισε, είχε πάρει συνέντευξη από τον επικεφαλής της συγκεκριμένης, γαλλικής ισλαμικής ομάδας.

Πόσοι Γάλλοι τζιχαντιστές πολεμούν στο πλευρό του στη Συρία; «Λιγότεροι από 100 πολεμούν στην ομάδα του Ομσέν», απάντησε ο Nasr.

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται ο Ομσέν, ο οποίος φορά πράσινο κάλυμμα στο κεφάλι του.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube