Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 7 Φεβρουαρίου 2020

Τι έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν; Άρματα Μ-60 στέλνει η Τουρκία στο Ιντλίμπ – Συνεχίζεται η προέλαση του συριακού στρατού

Τι έχει στο μυαλό του ο Ερντογάν; Άρματα Μ-60 στέλνει η Τουρκία στο Ιντλίμπ – Συνεχίζεται η προέλαση του συριακού στρατού

Σε μια κίνηση που δεν έχει λογική εξήγηση προέβη ο Ερντογάν, μετά τις συμφωνίες Αστάνα και Σότσι, που υπογράφηκαν το 2017 η πρώτη, μεταξύ Ρωσίας-Ιράν-Τουρκίας και το 2018 η δεύτερη, μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν.

Πρόκειται για τη δημιουργία 12 παρατηρητηρίων στην περίμετρο της επαρχίας Ιντλίμπ, τα οποία ο τουρκικός στρατός μετέτρεψε σε κανονικά στρατόπεδα.

Αυτό επιτελικά είναι αυτοκτονία, αφού δεν είναι δυνατόν να στέλνεις στρατό σε ξένη χώρα, σε θύλακες που βρίσκονται βάθος 150 και 200 χλμ, χωρίς να έχεις την εδαφική συνέχεια αλλά και τη δυνατότητα να υποστηρίξεις τις δυνάμεις αυτές από ξηράς και αέρος.

Σ’ αυτήν την απόφαση αντιτάχτηκαν οι Τούρκοι στρατηγοί, την επέβαλε όμως ο πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών συμβούλων του Ερντογάν, Τανρίβερντι, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της παραστρατιωτικής οργάνωσης SADAT.

Μάλιστα, οι παραιτήσεις που υπέβαλαν ορισμένοι ανώτατοι αξιωματικοί των σχηματισμών που κλήθηκαν να επανδρώσουν τα παρατηρητήρια-στρατόπεδα, ίσως να οφείλονται στη διαφωνία αυτή.

Τελικά οι ενστάσεις και οι φόβοι εκείνων που ήταν αντίθετοι, επαληθεύθηκαν αφού ήδη πέντα παρατηρητήρια είναι εγκλωβισμένα σε εδάφη που ελέγχει ο συριακός στρατός και η κατάσταση αυτή μάλλον θα γίνει χειρότερη για τον Ερντογάν το επόμενο διάστημα.

Η παράλογη κίνηση

Το εντυπωσιακό και παράλογο είναι ότι ο Ερντογάν δέχτηκε εισηγήσεις να αποσυρθούν τα στρατεύματα από τα εγκλωβισμένα ή από τα υπό εγκλωβισμό παρατηρητήρια και εκείνος όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά ενέκρινε την αποστολή και άλλων στρατευμάτων σε ξένη χώρα, τη φορά αυτή αρμάτων μάχης, που δεν είχαμε ξαναδεί στην επαρχία Ιντλίμπ.

Όπως προκύπτει από ανάρτηση του syrialivemap  χθες Πέμπτη πέρασαν από τα σύνορα και εισήλθαν στο έδαφος της Συρίας, στην επαρχία Ιντλίμπ, περίπου είκοσι τουρκικά άρματα μάχης M60TM, πιθανόν με προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο Taftanaz Airport που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ιντλίμπ (σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα εγκατέλειψαν το στρατιωτικό αεροδρόμιο και έχουν συγκεντρωθεί επί της οδού μεταξύ της κωμόπολης Sarmin και της πόλης Ιντλίμπ, προσπαθώντας να κάνουν εκεί μια πρόχειρη στρατιωτική βάση).

Σημειώνεται ότι εκεί η Τουρκία προσπαθεί εδώ και δύο ημέρες να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση, παρά τα πυρά που δέχτηκε από πυροβολικό και μαχητικά αεροσκάφη.

Πάντως, παραμένει το ερωτηματικό: Αφού απέτυχε το σχέδιο Ερντογάν-Τανρίβερντι, τι μπορεί να έχει στο νου του ο Ερντογάν, συνεχίζοντας την αποστολή στρατευμάτων στην επαρχία Ιντλίμπ, από τη στιγμή που συνεχίζεται η απαγόρευση πτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στην περιοχή αυτή;

Δεδομένου ότι στρατωτικά τμήματα σε μια περιοχή που δεν υπάρχει δυνατότητα αεροπορικής υποστήριξης, είναι καταδικασμένα.

Εκτός κι αν η Τουρκία στέλνει στρατό στη Συρία για να δεχτεί επίθεση από το στρατό του Άσαντ και την αεροπορία της Ρωσίας, για να προκαλέσει την ενεργό υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!!!

Οψόμεθα.

Σ.Κ.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube