Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 12 Φεβρουαρίου 2020

Προσέξτε κι αυτήν την είδηση και πάλι θα επανέλθουμε: Οι ΗΠΑ δεν θα βοηθήσουν στρατιωτικά την Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ

Προσέξτε κι αυτήν την είδηση και πάλι θα επανέλθουμε: Οι ΗΠΑ δεν θα βοηθήσουν στρατιωτικά την Τουρκία στην επαρχία Ιντλίμπ

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Robert O’Brien

Ενώ η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ δείχνει ότι έχει πάρει δρόμο χωρίς επιστροφή, έναν δρόμο που οδηγεί σε μια μεγάλης έκτασης πολεμική σύγκρουση της Τουρκίας με τη Συρία, οι ΗΠΑ δηλώνουν επισήμως ότι δεν θα εμπλακούν στρατιωτικά στο Ιντλίμπ για να βοηθήσουν την Τουρκία.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Robert O’Brien, τονίζοντας πάνως ότι το έγκλημα που γίνεται εναντίον πολιτών στο Ιντλίμπ πρέπει να σταματήσει.

Συγκεκριμένα ο O’Brien είπε:

“Θα συνεχίσουμε να το λέμε με δυνατή φωνή ότι πρέπει να σταματήσουν τα εγκλήματα εναντίον αμάχων στο Ιντλίμπ. Όμως δεν νομίζω ότι εμείς θα επέμβουμε στρατιωτικά στο Ιντλίμπ”. Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο O’Brien μιλώντας στο Atlantic Council, σε εκδήλωση με θέμα την πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία και το Ιντλίμπ.

Η δήλωση του Αμερικανού αξιωματούχου αντιμετωπίστηκε με δυσφορία στην Τουρκία, ειδικά στις τάξεις της τουρκικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube