REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 25 Φεβρουαρίου 2020

Μεταναστευτικό: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για την κατασκευή των κλειστών δομών – Επεισόδια με μολότοφ και ρουκέτες σε Χίο και Μυτιλήνη

Μεταναστευτικό: Αποφασισμένη η κυβέρνηση για την κατασκευή των κλειστών δομών – Επεισόδια με μολότοφ και ρουκέτες σε Χίο και Μυτιλήνη

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στη Χίο και τη Λέσβο, με την κόντρα κατοίκων και δημάρχων των νησιών του βορείου Αιγαίου στα οποία έχει αποφασιστεί να κατασκευαστούν κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να οδηγείται στα άκρα. Τα ξημερώματα μάλιστα τα λιμάνια των νησιών μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με κατοίκους να συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο πως είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με την κατασκευή των κλειστών δομών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να δηλώνει στο Newpost ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω», να τονίζει πως «οι κλειστές δομές είναι προς το συμφέρον των νησιωτών» και «η ανοιχτή δομή αποτελεί υγειονομική βόμβα».

Χίος: Μπλόκα, μολότοφ και… ρουκέτες
Οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί τα ξημερώματα στο λιμάνι Μεστών στη Χίο, προκειμένου να αποτρέψουν την αποβίβαση δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και μηχανήματα έργων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των κλειστών κέντρων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube