Weather Icon
Εθνική Άμυνα 8 Φεβρουαρίου 2020

«Κωδικός» ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης: Κίνηση «ανάσα» για τις διασώσεις αλλά και για τις ανάγκες του ελληνικού FIR

«Κωδικός» ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης: Κίνηση «ανάσα» για τις διασώσεις αλλά και για τις ανάγκες του ελληνικού FIR

Απόφαση «ανάσα» για τους ιπτάμενους σωτήρες της Πολεμικής Αεροπορίας.

Έπειτα από καθυστερήσεις ετών εγκρίθηκε η επισκευή τριών συσκευών Doppler Radar τα οποία αποτελούν ουσιαστικά τα «μάτια» των ελικοπτέρων για να επιχειρήσουν. Την απόφαση υπέγραψε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και προβλέπει την άμεση επισκευή από την κατασκευάστρια εταιρεία NSPA τριών Radar με κόστος που φτάνει τις 498.000 ευρώ. Τα τρία ελικόπτερα ήταν εδώ και αρκετά χρόνια καθηλωμένα καθώς χωρίς το Radar καθίσταται αδύνατη η επιχειρησιακή τους δραστηριότητα.

Η Πολεμική Αεροπορία διαθέτει συνολικά 12 Super Puma τα οποία έχουν εκτελέσει έως σήμερα χιλιάδες αποστολές. Τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης και όχι μόνο οι διαθεσιμότητες των υπερπολύτιμων ελικοπτέρων έχουν πέσει κατακόρυφα με αποτέλεσμα να πετούν λιγότερα από τα μισά.

Τα Super Puma έχουν χωρίς καμία αμφιβολία συνδεθεί με τις περισσότερες και πλέον δύσκολες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε κάθε γωνιά της χώρας από την πρώτη στιγμή που αποκτήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘90.

Διαβάστε το ρεπορτάζ στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube