Weather Icon
Διεθνή , Μέση Ανατολή 1 Φεβρουαρίου 2020

Απέρριψε το σχέδιο του αιώνα ο Αραβικός Σύνδεσμος! Αδικία του αιώνα την χαρακτήρισε ο Σαΐντ

Απέρριψε το σχέδιο του αιώνα ο Αραβικός Σύνδεσμος! Αδικία του αιώνα την χαρακτήρισε ο Σαΐντ

Ο Αραβικός Σύνδεσμος απέρριψε το ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε μια σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του οργανισμού σήμερα στο Κάιρο, λέγοντας ότι δεν θα οδηγήσει σε μια δίκαιη συμφωνία ειρήνης.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν θα συνεργαστεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην εκτέλεση του σχεδίου, αναφέρει ένα κοινό ανακοινωθέν. Το Ισραήλ δεν θα πρέπει να εφαρμόσει την πρωτοβουλία αυτή με τη βία, αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν των υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου.

Το νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό είναι η «αδικία του αιώνα», έκρινε την Πέμπτη ο Κάις Σαΐντ, πρόεδρος της Τυνησίας, χώρας που διατηρεί συμμαχικούς δεσμούς με την Ουάσιγκτον.

«Είναι η αδικία του αιώνα, είναι (…) προδοσία», στηλίτευσε ο Σαΐντ στην πρώτη του εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη αφότου ανέλαβε την εξουσία, πριν 100 ημέρες, η οποία μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Ουατανίγια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube