Weather Icon
Ιράν , Τουρκία 23 Ιανουαρίου 2020

Τί παίζει μεταξύ Ιράν και Τουρκίας; – Δήλωση του Αντιπροέδρου Σαταρί: «Με την Τουρκία στο πλευρό μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι»

Τί παίζει μεταξύ Ιράν και Τουρκίας; – Δήλωση του Αντιπροέδρου Σαταρί: «Με την Τουρκία στο πλευρό μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι»

Ποιες συνεργασίες ανοίγονται μεταξύ των δύο χωρών.

Η εκτέλεση του Σουλεϊμανί από τις ΗΠΑ έγινε θέμα στην Τουρκία. Αρχικά ο Ερντογάν προέβη σε συλλυπητήρια δήλωση. «Λυπάμαι πολύ για την απώλεια του μάρτυρα Κασέμ Σουλεϊμανί και κατανοώ την οργή του ιρανικού λαού», είχε δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το RT παρακολούθησε την κηδεία του Ιρανού στρατηγού. Λίγες ώρες αργότερα βέβαια, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος της Τουρκίας δήλωσε στο τουρκικό TRT World ότι ο Ερντογάν δεν αποκάλεσε μάρτυρα τον Κασέμ Σουλεϊμανί.

Η τελευταία διαρροή έδωσε την εντύπωση σε πολλά εν Ελλάδι Μέσα, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είναι στο καλύτερο σημείο. Τουναντίον φαίνεται πως βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο, αν λάβουμε υπόψιν τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ιράν, Σορένα Σαταρί.

«Αν είναι η Τουρκία στο πλευρό μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι», ήταν η βαρυσήμαντη δήλωση του Σαταρί

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αντιπρόεδρος του Ιράν αρμόδιο για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας συναντήθηκε την Τετάρτη με τον αντιπρόεδρο του Ιράν αρμόδιο για θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Σορένα Σαταρί με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής δημοκρατίας Φουάτ Οκτάι.

Η συνάντηση έγινε στο προεδρικό συγκρότημα Μπέστεπε, διήρκησε 1 ώρα όπου συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν τη συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στη συνάντηση των δύο αντρών συζητήθηκαν επίσης οι εμπορικές σχέσεις, η αύξηση των εμπορικών σχέσεων όπου οι κύριοι Οκτάι και Σαταρί συμφώνησαν για την επιτάχυνση των εργασιών σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις.

Με τον Σαταρί είχε συνάντηση επίσης ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube