Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 15 Ιανουαρίου 2020

Η Τουρκία εξευτελίζει για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ – Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, αρνείται να ακυρώσει τους S-400

Η Τουρκία εξευτελίζει για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ – Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, αρνείται να ακυρώσει τους S-400

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου,  Ellen Lord, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν κάμθηκε από τις πιέσεις των ΗΠΑ και απέρριψε τις προτάσεις να ακυρώσει την παραγγελία των  ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.

Η Ellen Lord, που είναι βοηθός του υφυπουργού υπεύθυνου για θέματα αγοραπωλησιών του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε για το θέμα: “Είμαστε ακόμα στην ίδια κατάσταση. Είπαμε στους Τούρκους με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν μπορεί να συνυπάρχουν τα F-35 και οι S-400. ’Δυστυχώς η Τουρκία δεν έλαβε την απόφαση να κάνει κάποιο βήμα. Για το λόγο αυτό συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας στην Τουρκία (για μεταφορά της παραγωγής τμημάτων των F-35 από την Τουρκία στις ΗΠΑ)”.

Η κυρία Ellen Lord επιβεβαίωσε ότι ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής των εξαρτημάτων για τα F-35 από την Τουρκία θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ μέχρι το Μάρτιο του 2020.

Όσον αφορά το θέμα των τεσσάρων F-35 που έχει ήδη αγοράσει η Τουρκία, η αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι αυτό δεν έχει συζητηθεί ακόμα με την Τουρκία.

Πηγή: ahvalnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube