Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 7 Ιανουαρίου 2020

Τυνησία και Αλγερία αρνούνται να επιτρέψουν χρήση του εδάφους τους από τουρκικά στρατεύματα και εμπλοκή στη Λιβύη

Τυνησία και Αλγερία αρνούνται να επιτρέψουν χρήση του εδάφους τους από τουρκικά στρατεύματα και εμπλοκή στη Λιβύη

Δύο πολύ σημαντικές εξελίξεις έρχονται να προσθέσουν νέα προβλήματα στα σχέδια της Τουρκίας για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη.

Η πρώτη αφορά την δήλωση της Εκπροσώπου της Προεδρείας της Τυνησίας, Rachida Nafeer, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του εδάφους της Τυνησίας, για εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην επικράτεια της Λιβύης.

Η δεύτερη αφορά τη στάση της Αλγερίας στο ίδιο θέμα. Σύμφωνα με σανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του Εθνικού Στρατού της Λιβύης στο Twitter, η Αλγερία αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή στην κρίση της Λιβύης, ενώ χαρακτήρισε την εμπλοκή της Τουρκίας ως εισβολή στη Λιβύη. Η εξέλιξη αυτή έγινε μετά την επίσκεψη του Σαράζ στην Αλγερία.

Εν τω μεταξύ, μετά την απελευθέρωση από τους τζιχαντιστές της στρατηγικής σημασίας πόλεως Σύρτης, συνεχίζεται η προέλαση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης προς Μισράτα, που είναι το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών, πριν την Τρίπολη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube