Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 7 Ιανουαρίου 2020

Έκκληση Τούρκου αξιωματικού από τη Λιβύη: Αν δεν επιταχύνετε την ενίσχυσή μας, η Τρίπολη θα πέσει

Έκκληση Τούρκου αξιωματικού από τη Λιβύη: Αν δεν επιταχύνετε την ενίσχυσή μας, η Τρίπολη θα πέσει

Τη στιγμή που έχει ψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για την αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στη Λιβύη και ενώ έχουν ενταθεί οι επιθέσεις των δυνάμεων του Χαφτάρ σε όλα τα μέτωπα, πληροφορίες που έφθασαν από τα πεδία των επιχειρήσεων της Λιβύης στην φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Şafak, λένε ότι αν δεν επιταχυνθεί η ενίσχυση της Τουρκίας στη Λιβύη, η Τρίπολη είναι αντιμέτωπη με την παράδοση στις δυνάμεις του Χαφτάρ.

Η αγωνία των Τούρκων που βρίσκονται στα μέτωπα της Λιβύης και των υποστηρικτών του Σαράζ εντείνεται, μετά την απελευθέρωση της Σύρτης από τις δυνάμεις του Χαφτάρ και την προέλαση των δυνάμεων αυτών προς τη Μισράτα και την Τρίπολη.

Η πηγή που μίλησε στην Yeni Şafak από το μέτωπο των επιχειρήσεων, είπε: “Αν δεν επιταχυνθεί η ενίσχυση από την Τουρκία, η Τρίπολη είναι πιθανόν να πέσει”.

Οι ίδιες πηγές, αφού αναφέρουν ότι οι επιθέσεις του Χαφτάρ επικεντρώνονται στην Salahaddin, την Cozat και την Οδοντιατρική Σχολή Τριπόλεως, τονίζουν ότι:  “Εδώ είναι μια περιοχή που κατοικείται από πολίτες. Οι δυνάμεις του Χαφτάρ είναι σε απόσταση 6χλμ από το κτίριο του Υπουργικού Συμβουλίου. Επίσης στον άξονα Abu Salinέχουν προσεγγίσει σε απόσταση 7χλμ και παίρνουν θέσεις ακριβώς δίπλα από τις αποθήκες πετρελαίου”.

Συνεχίζοντας οι πηγές σημειώνουν ότι οι επιθέσεις εναντίον της Τρίπολης γίνονται με μαχητικά και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συνεχίζουν:  “Πίσω από τις επιθέσεις αυτές δεν είναι οι δυνάμεις του Χαφτάρ. Πολεμούν οι δυνάμεις της Ρωσίας, της Αιγύπτου και του Σουδάν. Οι μονάδες αυτές υποστηρίζονται από βόμβες που κατευθύνονται με λέιζερ, με επιθετικά ελικόπτερα και με αεροσκάφη MIG23 και Sukhoi”.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για αποστολή στρατευμάτων, εντάθηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις

Οι πηγές από την Λιβύη αναφέρουν ότι μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην τουρκική βουλή, για αποστολή στρατευμάτων στη Λιβύη, αυξήθηκε η αεροπορική υποστήριξη στον Χάφταρ και εντάθηκαν οι αεροπορικές επιθέσεις.

Έχουν αυξηθεί επίσης οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη κυρίως των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πηγή: Yeni Şafak

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube