Weather Icon
Ιστορία 2 Ιανουαρίου 2020

Άγγλοι φυγάδες έσωσαν την Κωνσταντινούπολη και ίδρυσαν μια Νέα Αγγλία στη Μαύρη Θάλασσα

Άγγλοι φυγάδες έσωσαν την Κωνσταντινούπολη και ίδρυσαν μια Νέα Αγγλία στη Μαύρη Θάλασσα

Νέα εκπληκτικά ιστορικά στοιχεία μαρτυρούν πως Άγγλοι φυγάδες, αφότου έσωσαν την Κωνσταντινούπολη από επιδρομή, ζήτησαν και πήραν ως αντάλλαγμα από τον αυτοκράτορα εδάφη στην Κριμαία, ιδρύοντας μια Νέα Αγγλία, 500 χρόνια πριν από εκείνη στις ΗΠΑ!

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι στη διάρκεια του 11ου αιώνα μ.Χ. υπήρχε Λονδίνο στη… γειτονιά μας;

Και όμως!

Σύμφωνα με νέα, εκπληκτικά ιστορικά στοιχεία, που ανέλυσε και έφερε στο «φως» η ιστορικός Caitlin Green, Άγγλοι φυγάδες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν άρον άρον το Νησί μετά τη Νορμανδική Κατάκτηση του 1066, ίδρυσαν μια μικρή… Νέα Αγγλία στην Κριμαία, 500 και πλέον χρόνια πριν την αμερικανική «έκδοση», δίνοντας, μάλιστα, ονόματα στις νέες πόλεις ολόιδια με εκείνα της πατρίδας τους!

Οι φυγάδες, σύμφωνα με την Δρ Green, φαίνεται πως ανταμείφθηκαν από τον βυζαντινό αυτοκράτορα, επειδή βοήθησαν την Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια κάποιας επιδρομής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε νορμανδικά κείμενα, που μελέτησε η ιστορικός, οι κατατρεγμένοι Άγγλοι βρίσκονταν υπό την ηγεσία του κόμη του Gloucester ονόματι Siward και κατευθυνόταν προς τον νότο, στη Μεσόγειο, πραγματοποιώντας, αρχικά, μια επιδρομή στη Θέουτα (ακριβώς απέναντι από το Γιβραλτάρ) της Βόρειας Αφρικής.

Στη συνέχεια, έβαλαν πλώρη για την Micklegarth (όπως έλεγαν την Κωνσταντινούπολη οι Νορμανδοί και οι Βίκινγκς), καθώς έφτασε στα αυτιά τους η πληροφορία ότι μια πολιορκία ήταν σε εξέλιξη στην Πόλη και σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να επωφεληθούν της κατάστασης.

Κατάφεραν, λοιπόν, να καταστρέψουν τα εχθρικά πλοία και η ιστορία λέει ότι ο αυτοκράτορας ενθουσιάστηκε τόσο πολύ μαζί τους, που τους πρότεινε να καταταγούν στην περίφημη Βαράγγειο Φρουρά: Μια επίλεκτη μονάδα του Βυζαντινού στρατού, από τον 9ο μέχρι τον 14ο αιώνα, τα μέλη της οποίας υπηρετούσαν ως προσωπική φρουρά των Βυζαντινών αυτοκρατόρων.

Αλλά οι έξυπνοι Άγγλοι αρνήθηκαν ευγενικά και ζήτησαν γη.

Και ο επίσης έξυπνος αυτοκράτορας -που δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιος ήταν- αντί να τους παραχωρήσει εδάφη της αυτοκρατορίας του, τους είπε ότι υπάρχει μια περιοχή στη Μαύρη Θάλασσα, που κάποτε ανήκε στους Ρωμαίους, εννοώντας τη σημερινή Κριμαία. Αν, λοιπόν, κατάφερναν να νικήσουν τους βάρβαρους, που, πλέον, βρίσκονταν στο σημείο, τότε θα μπορούσαν να ζήσουν εκεί.

Μετά από αμέτρητες μάχες, λοιπόν, οι Άγγλοι φυγάδες κατέλαβαν τη γη και την ονόμασαν… Αγγλία!

«Στις πόλεις, που ήδη υπήρχαν σε αυτά τα εδάφη, αλλά και στις νέες που έχτισαν, έδωσαν τα ονόματα των πόλεων στην Αγγλία. Ίδρυσαν, δηλαδή, Λονδίνο, Γιορκ, αλλά και άλλες πόλεις, που είχαν τα ονόματα μεγάλων πόλεων της πατρίδας τους», λέει η Δρ Green.

Επιπλέον, παλιός χάρτης του 1553 δείχνει ότι υπήρχαν τοποθεσίες στην Κριμαία αμιγώς… αγγλικές, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Susaco (Sussex-Σάσεξ) και του ποταμού Londina (Λονδίνο).

Έχει πολύ ενδιαφέρον και η σημείωση της Δρ Green στην ιστοσελίδα της: «Αυτή η περιοχή φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από τους Αγγλοσάξονες εξόριστους στα τέλη του 11ου αιώνα, που είχαν εγκαταλείψει την Αγγλία μετά τη Νορμανδική Κατάκτηση και προσχώρησαν σταδιακά στη Βαράγγειο Φρουρά του εκάστοτε Βυζαντινού αυτοκράτορα.

Πήραν, όπως φαίνεται και μεγάλα κομμάτια γης και προφανώς παρέμειναν για πολλούς αιώνες στην περιοχή. Ίσως έτσι εξηγείται γιατί η ”μητρική γλώσσα” της Φρουράς συνέχισε να είναι τα αγγλικά μέχρι τα μέσα του 14ου αιώνα».

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube