Weather Icon
Εθνικά Θέματα , ΝΑΤΟ , Τουρκία 4 Δεκεμβρίου 2019

Φήμες για καθυστέρηση στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν λόγω συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Τραμπ

Φήμες για καθυστέρηση στο τετ α τετ Μητσοτάκη-Ερντογάν λόγω συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Τραμπ

Αιφνιδίως, κι ενώ δεν είχε ανακοινωθεί κάτι σχετικό, λίγο πριν την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε κεκλεισμένων των θυρών με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Περίπου στις 16:45 ώρα Ελλάδος (με καθυστέρηση από τον αρχικό προγραμματισμό να ξεκινήσει στις 15:00) ολοκληρώθηκε το γεύμα που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε οκτώ Ευρωπαίους ηγέτες οι χώρες των οποίων διαθέτουν ποσοστό άνω του 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες, μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βρετανός Μπόρις Τζόνσον (συμμετείχαν επίσης Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία).

Αμέσως μετά και με περίπου 20 λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Το γεγονός των ξεχωριστών συναντήσεων του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν (σε κατ’ιδίαν συνάντηση) και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (με τον οποίο συνέφαγε από κοινού με ακόμη επτά Ευρωπαίους πρωθυπουργούς και προέδρους κρατών) δημιουργεί την αίσθηση οτι οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν Ελλάδα και Τουρκία να εμφανίσουν μια εικόνα προσέγγισης.

Τι λένε από την ελληνική αντιπροσωπεία

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι απρόβλεπτος, θα μιλήσουμε με ανοιχτά χαρτιά για όλα τα θέματα της τουρκικής προκλητικότητας» είπε πριν λίγο στο protothema.gr συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα καλέσει τους Τούρκους να λειτουργήσουν στο πλαίσιο της καλής γειτονίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube