Weather Icon

«Τέλος» η Συμφωνία του Δουβλίνου: Νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση την άνοιξη

«Τέλος» η Συμφωνία του Δουβλίνου: Νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση την άνοιξη

© Φωτογραφία : Nikos Libertas / SOOC

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, προανήγγειλε την αλλαγή του Συμφώνου του Δουβλίνου, με στόχο τον επιμερισμό των μεταναστευτικών βαρών.

Νέο σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος έθεσε ως στόχο τον δίκαιο επιμερισμό των βαρών και των πιέσεων σ’ όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τάχθηκε υπέρ της αναμόρφωσης του Συμφώνου του Δουβλίνου, το οποίο «δεν παρέχει καμιά λύση αλληλεγγύης και ουσιαστικά, μετακυλύει στις χώρες πρώτης γραμμής, όπως είναι η Ελλάδα, δυσανάλογα βάρη».

«Αυτή την εποχή είναι σε εξέλιξη οι σχετικές συνεννοήσεις με τα ευρωπαϊκά κράτη και εκτιμάται ότι θα ψηφιστεί την άνοιξη του 2020 κατά τη διάρκεια της γερμανικής προεδρίας» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Σχοινάς.

Στόχος, όπως επανέλαβε, «είναι να βρεθεί ένα πλέγμα αλληλεγγύης, προκειμένου τις αιτήσεις για το άσυλο να μην τις διαχειρίζονται στα σημεία εισόδου, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά να επιμερίζονται ανάμεσα σ’ όλα τα κράτη της Ε.Ε.».

Επιπλέον, κατά τον ίδιο, το νέο Σύμφωνο θα προβλέπει:

  • Επιστροφές για όσους δεν δικαιούνται προστασία ασύλου
  • Συμφωνίες με τρίτες χώρες, ώστε να μπορούν να δημιουργούν ευκαιρίες στους πολίτες για να παραμείνουν στην πατρίδα τους
  • Μέριμνα για τη νόμιμη μετανάστευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή του «Δουβλίνου» αποτελεί πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά και των υπόλοιπων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, οι οποίες δέχθηκαν και δέχονται το μεγαλύτερο βάρος της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube