Weather Icon
Εξοπλισμοί 17 Δεκεμβρίου 2019

Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το υπερπυροβόλο του Αμερικανικού Στρατού και είναι εκπληκτικό

Νέες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το υπερπυροβόλο του Αμερικανικού Στρατού και είναι εκπληκτικό

Νέες φωτογραφίες που διέρρευσαν στο Twitter αποκαλύπτουν λεπτομέρειες για το υπό ανάπτυξη αυτοκινούμενο πυροβόλο των 155 mm του Αμερικανικού Στρατού με το προηγμένο πυροβόλο XM907 των 58 διαμετρημάτων.

Το πρωτότυπο του αυτοκινούμενου πυροβόλου αποκαλείται XM-1299 και αποτελεί εξελικτικό έκδοχο του γνωστού και επιτυχημένου Μ-109. Το αυτοκινούμενο πυροβόλο νέας γενεάς αναπτύσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Πυροβόλου Σωλήνος Εκτεταμένου Βεληνεκούς (Extended Range Cannon Artillery ή ERCA) και χρηματοδοτείται από το γραφείο επιστήμης και τεχνολογίας του Κέντρου Έρευνας, Ανάπτυξης και Μηχανικής του Αμερικανικού Στρατού.

Όταν ολοκληρωθεί θα επεκτείνει τις ικανότητες των υφιστάμενων Μ-109Α7 επεκτείνοντας το βεληνεκές του από τα 38 στα 70 χιλιόμετρα με την κάνη των 58 διαμετρημάτων και τη χρήση του προηγμένου πυραυλωθούμενου πυρομαχικού XM1113.

Ο Στρατός των ΗΠΑ φιλοδοξεί να αυξήσει το βεληνεκές των πυροβόλων του ακόμα και πέραν των 100 χιλιομέτρων με τη χρήση των νέων σωλήνων, προηγμένων πυρομαχικών όπως το XM1113, ισχυρότερων γομώσεων νέας γενιάς όπως η XM654 αλλά και ένα αυτόματο σύστημα γέμισης και τροφοδοσίας και νέο προηγμένο σύστημα ελέγχου πυρός.
Με τα νέα αυτά συστήματα το αξιόπιστο πυροβόλο Μ-109 θα δεκαπλασιάσει τις επιδόσεις του προσβάλοντας στόχους σε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, με μεγαλύτερη ακρίβεια, ισχύ πυρός και ρυθμούς βολής ενώ θα βελτιωθεί στους τομείς της επιβίωσης και διαθεσιμότητας παρέχοντας έμμεσα πυρά και παραμένοντας ικανό και ισχυρό στα μεταβαλλόμενα πεδία μαχών του μέλλοντος.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube