Weather Icon
Γενικά θέματα , Ελλάδα , ΠΦΑ 25 Νοεμβρίου 2019

Πότε θα μεγαλώσετε, σύντροφοι;

Πότε θα μεγαλώσετε, σύντροφοι;



Θα περίμενε κανείς ότι μετά από μία δεκαετία μεγάλης ταλαιπωρίας, όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας, τουλάχιστον οι ενήλικες, θα είχαν αποκομίσει ορισμένα διδάγματα και θα είχαν αντιληφθεί τι ήταν αυτό που μας οδήγησε στο να γίνουμε οι ζήτουλες της Ευρώπης και τα πειραματόζωα των διάφορων “μάγων” των οικονομικών επιστημών, αλλοδαπών και ημεδαπών.
Έφταιγε απλά ότι ξοδεύαμε ως κράτος πολύ περισσότερα από αυτά που βγάζαμε. Και θα έπρεπε να το περιμένουμε, ότι κάποτε αυτοί που μας δάνειζαν θα ζήταγαν πίσω τα δανεικά.
Ακόμη περισσότερο, μετά από τέσσερα και μισό χρόνια “αριστερής” κυβέρνησης, όλοι θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι τα φούμαρα περί “επαναστατικότητας” και “αντίστασης” που πούλαγε η Αριστερά για δεκαετίες δεν ήταν παρά το δόλωμα για να τσιμπάνε οι αφελείς και αναξιοπαθούντες με μόνο σκοπό να επωφελούνται με αξιώματα και θέσεις εξουσίας οι επιτήδειοι ηγέτες του “κινήματος” και οι παρατρεχάμενοί τους.
Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν οι μαγικές επαναστατικές συνταγές του Γιάνη του μερακλή που μας έβγαλαν από την οικονομική καραντίνα, ούτε οι μαρξιστικές θεωρίες του Ευκλείδη, αλλά η εφαρμογή των μνημονίων. Δεν ήταν ότι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος ήταν εθελόδουλοι, αλλά ότι δεν είχαμε τη δύναμη ως χώρα να απαιτήσουμε και να λάβουμε διαφορετική μεταχείριση. Με την ουρά στα σκέλια γύρισε ο Τσίπρας τον Ιούλιο του 2015 και αναδείχθηκε ως ο πιο επιτυχημένος μνημονιακός πρωθυπουργός και ως ο πιο πειθήνιος και υπάκουος “συνεργάτης” της κυρίας Μέρκελ στα χρόνια που ακολούθησαν.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube