Weather Icon
Γενικά θέματα 19 Νοεμβρίου 2019

Γιατί δεν φτιάχνονται εργοστάσια αυτοκινήτων στην Ελλάδα



Πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης αποκάλυψε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για τη μεταφορά της μονάδας αυτοκινητοβιομηχανίας της Volkswagen από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση για πάγωμα της επένδυσης της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Τουρκία εξαιτίας της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία. Βεβαίως ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης είχε παραδεχθεί ότι δεν μπορεί να προβεί σε ανακοινώσεις καθώς ακόμη δεν υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. 
Χθες, κατά τη διάρκεια του Innovation Forum που διοργανώθηκε από τη γερμανική πρεσβεία και το ελληνογερμανικό επιμελητήριο, ο εκπρόσωπος μιας άλλης γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έδωσε την απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν γίνονται επενδύσεις για μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια ο κ. Ιωάννης Καλλίγερος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas, μετέφερε την απάντηση που έλαβε όταν έκανε το ίδιο ερώτημα σε υψηλόβαθμο στέλεχος της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube