Weather Icon

Πώς η Κύπρος «αγκαλιάζει» την 4η βιομηχανική επανάσταση

Πώς η Κύπρος «αγκαλιάζει» την 4η βιομηχανική επανάσταση
Meanwhile…
Μετά τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εντυπωσιάσει με τον τρόπο που προετοιμάζει το μέλλον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο τομέας της καινοτομίας. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει στρέψει το βλέμμα της στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και επιχειρεί να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, σε επίπεδο επιχειρήσεων, εταιρειών, υπηρεσιών και επενδύσεων, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές και διαδικασίες.
Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη και μέσα από μια συστηματική προσπάθεια τριών ετών, η Κύπρος έχει αποκτήσει ήδη Εθνική Στρατηγική για τις Αποκεντρωμένες Τεχνολογίες (blockchain) ενώ βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης η αντίστοιχη Εθνική Στρατηγική για την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης. Με ξεκάθαρο όραμα, στρατηγικούς στόχους, προτεραιότητες και σαφή οδικό χάρτη που περιλαμβάνει πιλοτικά έργα και τις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, η Κυπριακή Δημοκρατία διεκδικεί μια θέση μεταξύ των πρωτοπόρων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα ρόλο συντονιστή σε περιφερειακό επίπεδο.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube