Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 24 Σεπτεμβρίου 2019

Πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των ρωσικών S-500: Τι είπε ο CEO της Rostec

© Sputnik / Sergey Pivovarov
Το σύστημα αεράμυνας S-500 αποτελεί την τελευταία γενιά αμυντικού συστήματος της Ρωσίας και τα περισσότερα χαρακτηριστικά του έχουν κρατηθεί, μέχρι στιγμής, μυστικά.
Το αντιαεροπορικό σύστημα S-500 «Prometey»

Μαζική παραγωγή του συστήματος αεράμυνας S-500 σχεδιάζει να ξεκινήσει η Ρωσία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής Rostec, Σεργκέι Τσέμεζοφ.

«Νομίζω ότι η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει σε έναν χρόνο», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα RBC της Ρωσίας.

Ερωτηθείς για τα πρόσφατα δημοσιεύματα των ΜΜΕ για την πρώτη χώρα που θα μπορούσε να αγοράσει το σύστημα αεράμυνας, μετά τη Ρωσία, ο Τσέμεζοφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη και για τέτοιου είδους εκτιμήσεις.
«Είναι απίθανο ακόμη και να συζητήσουμε αυτήν την ιδεά μέσα στην επόμενη πενταετία», είπε.
Όπως τόνισε, αφ’ότου ξεκινήσει η μαζική παραγωγή, «πρώτα από όλα, θα πρέπει να εφοδιάσουμε το δικό μας στρατιωτικό σύστημα και όνο μετά από αυτό να οικοδομήσουμε το σύστημα για τις εξαγωγές».
Εν τω μεταξύ, ο CEO της Rostec επεσήμανε ότι οι S-400 απολαμβάνουν ήδη «σημαντικής ζήτησης»
Σημειώνεται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η μεταφορά της δεύτερης παρτίδας των S-400 στην Τουρκία, εν μέσω των αντιδράσεων από μέρους των ΗΠΑ για τη συμφωνία Μόσχας – Άγκυρας που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2017.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube