Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 26 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ρωσία αναπτύσσει συστήματα S-400 στην Αρκτική

Τμήμα πληροφοριών υποστήριξης στην περιοχή της Βαλτικής
Η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές, εμπορικές και εξερευνητικές της δραστηριότητες στην Αρκτική, δημιουργώντας μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές.
Νέα συστήματα S-400 Triumph ανέπτυξε η Ρωσία στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά στην Αρκτική, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού βόρειου στόλου.
«Το σύνταγμα αεράμυνας του ρωσικού βόρειου στόλου στο νησί Γιούζνι του αρχιπελάγους Νόβαγια Ζεμλιά έχει εξοπλιστεί πλήρως με νέα συστήματα S-400», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το προσωπικό εκπαιδεύτηκε ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα νεότερα συστήματα. Προηγουμένως, χρησιμοποιούσε συστήματα S-300.

«Τα νεότερα συστήματα αεράμυνας αυξάνουν την εναέρια ζώνη στην περιοχή που εμπίπτει στον έλεγχο του στρατού μας», τονίζεται στο ανακοινωθέν.
Ενώ η Ρωσία εντείνει τις στρατιωτικές, εμπορικές και εξερευνητικές της δραστηριότητες στην περιοχή, ορισμένες χώρες – συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών – ασκούν επικρίσεις στη Μόσχα.
Απαντώντας στις επικρίσεις αυτές, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν απειλεί κανέναν, σημειώνοντας ότι ενεργεί μόνο για να εξασφαλίσει επαρκείς δυνατότητες άμυνας.
Τον Φεβρουάριο ο κ. Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Ρωσία επιθυμεί να καταλάβει τι είδους εντολή θα λάβει το ΝΑΤΟ στην Αρκτική.
Σε μια προσπάθεια αποφυγής συγκρούσεων στην Αρκτική, οι μεγάλες δυνάμεις της περιοχής, δηλαδή ο Καναδάς, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ρωσία, η Σουηδία και οι Ηνωμένες Πολιτείες, δημιούργησαν το Αρκτικό Συμβούλιο, ένα φόρουμ διακυβερνητικής συνεργασίας.
Το Αρκτικό Συμβούλιο συγκαλείται ανά εξάμηνο σε επίπεδο ανώτερων αξιωματούχων και διενεργεί επίσης υπουργικές συναντήσεις.
Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube