Weather Icon
Γενικά θέματα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Α/Α σύστημα Patriot αναχαιτίζει πύραυλο cruise σε «απόσταση ρεκόρ» δοκιμάζοντας νέες τακτικές

Α/Α σύστημα Patriot αναχαιτίζει πύραυλο cruise σε «απόσταση ρεκόρ» δοκιμάζοντας νέες τακτικές

Ο Αμερικανικός Στρατός έχει πετύχει την αναχαίτιση πυραύλου cruise με κατευθυνόμενο βλήμα PAC-3 σε «απόσταση ρεκόρ», αξιοποιώντας διαφορετικούς αισθητήρες, σε σενάριο άσκησης που συνέβη τον Αύγουστο στο Νέο Μεξικό.


Όπως μεταδίδει το «Defence-Blog», για τις ανάγκες της δοκιμής χρησιμοποιήθηκαν ένα ραντάρ και δύο εκτοξευτές του συστήματος Patriot και δύο ραντάρ Sentinel, τα οποία ήταν διασυνδεμένα αξιοποιώντας πολλαπλούς αισθητήρες στο Ενοποιημένο Δίκτυο Ελέγχου Πυρός (Integrated Fire Control Network – IFCN).

Σύμφωνα με το σενάριο, ο πύραυλος cruise πετούσε σε χαμηλό ύψος και το ραντάρ του συστήματος Patriot δεν μπορούσε γρήγορα να τον εντοπίσει.

Ο στόχος έγινε αντιληπτός από τα Sentinel, τα οποία επεξεργάστηκαν άμεσα τα δεδομένα και εκτοξεύθηκε ένας PAC-3, που κατέστρεψε τον στόχο. Στο δημοσίευμα δεν αναφέρεται πάντως η απόσταση αναχαίτισης. Θα ακολουθήσει νέος κύκλος δοκιμών αξιολόγησης και επιχειρησιακών βολών το επόμενο καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube