Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Ενεργειακά 18 Σεπτεμβρίου 2019

Άλλη μια πλευρά του κράτους νταβατζή

Άλλη μια πλευρά του κράτους νταβατζή
Του Γιώργου Κράλογλου 
Πληρώνουμε στη ΔΕΗ, κάθε χρόνο, 700 εκατ. για νησιά που δεν είναι στο σύστημά της, όταν η σύνδεση Κρήτης (που παίρνει τα μισά) θα κοστίσει 350 εκατ.
Καλημέρα σας κ. Κράλογλου,
Δεν είμαι σίγουρος αν έχετε θίξει το θέμα, αλλά θα ήθελα να επισημάνω ότι εμείς όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος πληρώνουμε 2.000.000 ευρώ κάθε ημέρα, δηλαδή περίπου 700.000.000 κάθε χρόνο για να παράγεται ρεύμα στα μη διασυνδεδεμένα νησιά από πετρέλαιο με αρχαίες γεννήτριες. Το μισό από αυτό το κόστος αφορά τις ανάγκες της Κρήτης, δηλαδή 1.000.000 ευρώ κάθε ημέρα (το ξαναγράφω: 1.000.000 ευρώ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ!)
Τα χρήματα αυτά δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τους καταναλωτές κατ’ ευθείαν και εισπράττονται μέσω των λογαριασμών ρεύματος σαν “Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας” με τη δικαιολογία ότι έτσι προσφέρεται και στα νησιά το ίδιο κόστος ρεύματος όπως και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube