Weather Icon
ΙΣΤΟΡΙΚΑ , Πολωνία 23 Σεπτεμβρίου 2019

Στάλιν: ας πάρει την Πολωνία η Γερμανία

Στάλιν: ας πάρει την Πολωνία η Γερμανία
Η εισήγηση του Στάλιν στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του Πανενωσιακού Κομμουνιστικού Κόμματος (Μπολσεβίκοι) στις 19 Αυγούστου 1939
Το ζήτημα του πολέμου και της ειρήνης έχει μπει σε κρίσιμη για εμάς φάση. Αν υπογράψουμε συμφωνία αλληλοβοήθειας με την Γαλλία και την Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία θα απαρνηθεί την Πολωνία και θα αρχίσει να αναζητάει modus vivendi με τα δυτικά κράτη. Ο πόλεμος θα αποτραπεί, αλλά στη συνέχεια τα γεγονότα μπορούν να λάβουν επικίνδυνη τροπή για την Ε.Σ.Σ.Δ. Αν δεχτούμε την πρόταση της Γερμανίας για την υπογραφή κοινού συμφώνου περί μη επίθεσης, φυσικά, αυτή θα επιτεθεί στην Πολωνία και η ανάμειξη της Γαλλίας και της Αγγλίας σε αυτό τον πόλεμο θα είναι αναπόφευκτη. Η Δυτική Ευρώπη θα συγκλονιστεί από σοβαρές ταραχές και συγκρούσεις. Υπ’ αυτές τις συνθήκες θα έχουμε πολλές πιθανότητες να μην λάβουμε μέρος στη σύγκρουση και μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα έρθει η κατάλληλη και συμφέρουσα στιγμή να μπούμε στον πόλεμο.
Για τη συνέχεια StepaMag

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube