Weather Icon

Ανάλυση Spiegel: Πώς ο Erdogan τορπίλισε την συμφωνία για τους πρόσφυγες

Στην ιστοσελίδα του περιοδικού SPIEGEL δημοσιεύεται άρθρο των Maximilian Popp και Anna-Sophie Schneider με τίτλο «Επαναπροωθήσεις σε πολεμική ζώνη – Πώς ο Erdogan τορπίλισε την συμφωνία για τους πρόσφυγες». Το άρθρο αναφέρεται στις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση Erdogan απελαύνει Σύριους σε πολεμική ζώνη και θέτει το ερώτημα κατά πόσον η προσφυγική συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι στέρεη.
Το τελευταίο διάστημα πολλοί πρόσφυγες από τη Συρία που ζουν στην Κωνσταντινούπολη δεν εργάζονται και σε πολλές περιπτώσεις δεν εγκαταλείπουν καν τα σπίτια τους, φοβούμενοι ότι θα συλληφθούν από την αστυνομία και θα σταλούν πίσω στη χώρα τους.
Σύμφωνα με στοιχεία της Συριακής αντιπολίτευσης, περίπου χίλιοι Σύριοι πρόσφυγες απελάθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα στο Idlib -ακριβώς στη ζώνη του πολέμου-, ενώ 5.000 πρόσφυγες συνελήφθησαν για δήθεν άκυρα χαρτιά. Στο μεταξύ, το καθεστώς του δικτάτορα της Συρίας Bashar al-Assad προσπαθεί εδώ και μήνες να ανακαταλάβει την επαρχία Idlib από τους αντάρτες, με τα Ηνωμένα Έθνη να προειδοποιούν για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή του αιώνα.

Για τη συνέχεια ThePresident

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube