REAL TIME |

Weather Icon

Ο Τσαβούσογλου από τα Σκόπια, απόπου θα απέκλειε την Τουρκία το εξάμβλωμα των Πρεσπών: Στέλνουμε 4ο πλοίο στην αν. Μεσόγειο – Μήπως στο Καστελόριζο;

Φωτογραφία: Πρακτορείο Ανατολή

Ο Τσαβούσογλου, στη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στα Σκόπια, από τα οποία μας υποσχέθηκε το δίδυμο της διπλωματικής συμφοράς Τσίπρα-κοτζιά και τα φεραίφωνά τους, πολιτικοί και δημοσιογραφούντες, ότι θα απέκλειαν την Τουρκία, αφού μίλησε υποτιμητικά για την Ε.Ε. και τα μέτρα που έλαβαν χθες οι υπουργοί Εξωτερικών, πέταξε την πραγματική βόμβα, που μπορεί να τινάξει στον αέρα την ειρήνη στην περιοχή.
Συναντώμενος με τον σκοπιανό ομόλογό του, Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο Τσαβούσογλου είπε ότι “δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά αυτά που αποφάσισε η Ε.Ε.”. Συνεχίζοντας δε για το ίδιο θέμα είπε:

“Αφού παίρνετε μια τέτοια απόφαση για την Τουρκία, εμείς θα αυξήσουμε τις ενέργειες και τις δράσεις μας στην αν. Μεσόγειο. Εκεί έχουμε τρία πλοία, τώρα θα στείλουμε και το τέταρτο”, εννοώντας προφανώς το ερευνητικό Ορούτς Ρέις, που κατασκευάστηκε σε τουρκικά ναπυπηγεία.
Σημειώνεται ότι για να κάνουν γεωτρήσεις το “Φατίχ” και το “Γιαβούζ”, πρέπει να προηγηθεί το πλοίο ερευνών, το οποίο υποτίθεται ότι συλλέγει στοιχεία, βρίσκει ευρήματα που δηλώνουν πιθανότητα ύπαρξης κοιτάσματος και μετά ακολουθεί το πλωτό γεωτρύπανο.
Άρα, με δεδομένο ότι στην περιοχή νοτίως Καστελορίζου, που η Τουρκία θεωρεί ότι ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, δεν έχει κάνει έρευνες κανέναν ερευνητικό σκάφος, το λογικό είναι να προηγηθούν έρευνες από το Ορούτς Ρέις και μετά να ακολουθήσει το πλωτό γεωτρύπανο.
Αν όμως σταλεί στην περιοχή αυτή, που και η Ελλάδα θεωρεί ότι ανήκει στην ελληνική υφαλοπρηπίδα, τότε η πατρίδα μας πρέπει να αντιδράσει, όπως το έκανε στο παρελθόν με το Χόρα (1975) και το Σισμίκ 1987).
Είμαστε έτοιμοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube