Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 21 Ιουνίου 2019

Ιράν: Εκτίθενται τα συντρίμμια του drone των ΗΠΑ

Jun 21, 2019 10:59 UTC

 Βίντεο: http://media.parstoday.com/video/4bsi45ba63f1721fyv9.mp4                    TÉLÉCHARGER

Ο διοικητής των  αεροδιαστημικών  δυνάμεων του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), στρατηγός Amir Ali Hajizadeh, έκθεσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τα συντρίμμια του μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ, Global Hawk, που κατέρριψε η ιρανική αεράμυνα την Πέμπτη 20 Ιουνίου 4 π.μ. (τοπική ώρα) .

Ο στρατηγός ταξιαρχίας Hajizadeh μίλησε στους δημοσιογράφους για δύο σήματα που στάλθηκαν προς το RQ-4 Global Hawk, πριν να γίνει στόχος των αεροπορικών συστοιχιών αεράμυνας Khordad 3.
«Η τελευταία προειδοποίηση δόθηκε στις 3 π.μ., ήτοι μια ώρα πριν από τη βολή μας “, δήλωσε ο στρατηγός.
Λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν …
H ιρανική πολεμική αεροπορία εκθέτει τα συντρίμμια του
αμερικανικού κατασκοπευτικού RQ-4A UAV που καταρρίφθηκε στα στενά
του Ορμούζ.
H αεροδιαστημική ιρανική δύναμη IRGC εκθέτει συντρίμμια του RQ-4A UAV με αρ.166510 (MQ-4C πρωτότυπο) που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και καταρρίφθηκε από ένα 3ης γενιάς Khordad SAM σύστημα χθες πάνω από τα στενά του Ορμούζ.Αυτά τα συντρίμμια και τμήματα του κατασκοπευτικού αμερικανικού αεροσκάφους περισυνελέχθησαν από το ιρανικό πολεμικό ναυτικό IRGCN στα ιρανικά χωρικά ύδατα στον Κόλπο του Ομάν.

Παράλληλα κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ιράν αναφέρουν ότι η χώρα τους δέχθηκε ένα μήνυμα του Trump, μέσω Oman, που ανακοινώνει μια άμεση επίθεση κατά του Iran αναφέρει το Reuters. Το Ιράν ενημέρωσε όλους τους συμμάχους του για το μήνυμα των ΗΠΑ. Όλοι οι σύμμαχοι προετοιμάστηκαν ν’ ανταποδώσουν.
Σύμφωνα με νεώτερα πηγή του ΥΠΕΞ του Iran διέψευσε τις αναφορές ότι η χώρα του δέχθηκε επιστολή από το Donald Trump μέσω Oman αναφέρει το almanar…O εκπρόσωπος τύπου της εθνικής ασφάλειας αρνήθηκε ότι η χώρα του έστειλε μια απάντηση μέσω Οman στο Trump.

To drone που καταρρίφθηκε από το Iran είναι το πιο μεγάλο κατασκοπευτικό drone παγκοσμίως και είναι στην κορυφή της υψηλότερης τεχνολογίας που έχει κατασκευάσει ποτέ η αμερικανική στρατιωτική βιομηχανία, έχει μήκος 40 μέτρα και πλάτος 35 μέτρα και κοστίζει 250 εκατομμύρια δολάρια. Οι ΗΠΑ έχουν 2 στη Μέση Ανατολή και αποτελούν τα μάτια και τ΄αυτιά της αεροναυτικής δύναμης των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ.

Aucune description de photo disponible.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube