Weather Icon
Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 5 Μαΐου 2019

Πρότυπα Rangers στο Πεζικό επιδιώκει να καθιερώσει ο Αμερικανικός Στρατός -Μοιραίες οι συγκρίσεις με τον ΕΣ

Ακούγεται ίσως υπερβολικό αλλά είναι κάτι που σε λίγα χρόνια αναμένεται να συμβεί. Οι μονάδες Ranger που αποτελούν επίλεκτα τμήματα με εκπαίδευση καταδρομών – αλεξιπτωτιστών (που αναλαμβάνουν κατά κανόνα τις πλέον απαιτητικές αποστολές), θα αποτελέσουν το πρότυπο για το σύνολο των μονάδων Πεζικού Mάχης του Στρατού των ΗΠΑ .  

Η αναβάθμιση της εκπαίδευσης των μονάδων του Πεζικού του Αμερικανικού Στρατού φαίνεται ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των αρμόδιων υπηρεσιών οι οποίες επιδιώκουν την ριζική αναβάθμιση διαδικασιών και υλικών στο πλαίσιο μιας διαρκούς διαδικασίας που τροφοδοτείται με τα συμπεράσματα από την συμμετοχή σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και την Ασία.
Η όλη διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Close Combat Lethality Task Force (CCLTF το οποίο αποτελεί μια από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες που άφησε στο Πεντάγωνο, ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ (και στρατηγός των Πεζοναυτών) Τζέιμς Μάττις.

Για τη συνέχεια Doureios

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube