Weather Icon

Πού βρίσκει αίμα ο λαϊκισμός στην Ευρώπη;

Δε θα επηρεάσουν οι ευρωεκλογές την καθημερινότητά μας αλλά θα αφήσουν τη σφραγίδα τους στο δρόμο που θα πάρει η Ευρώπη
Του Νίκου Σακκά*

Πρέπει λοιπόν η γραμμή αξιοκρατίας και δημοκρατίας να ξαναχαραχτεί. Όχι δεν είναι μόνο θέμα δημοκρατίας το ποιοι θα μας εκπροσωπήσουν στην Ευρωβουλή! Είναι και θέμα αξιοκρατίας!
===
Σε μια συνέντευξη σε μια εφημερίδα με ρώτησε ο δημοσιογράφος πώς θα επηρεάσουν οι Ευρωεκλογές την καθημερινότητά μας. Ξέρω, πολλοί το θεωρούν πνευματική άσκηση να βρίσκουν σχέσεις των πάντων με τα πάντα. Αντίθετα, εγώ θα σας πω ότι δε θα την επηρεάσουν καθόλου, την καθημερινότητά μας. Και θα πρόσθετα ότι θα ανησυχούσα ιδιαίτερα αν οι ευρωεκλογές μπορούσαν να επηρεάσουν την καθημερινότητα στις ευρωπαϊκές περιφέρειες. Το μεγάλο αιτούμενο της εποχής μας λέγεται αποκέντρωση, να παίρνονται δηλαδή οι αποφάσεις όσο πιο κοντά και όσο περισσότερο γίνεται, από αυτούς τους ίδιους τους οποίους αφορούν. Να σπάσει η οικονομική εξάρτηση από το κέντρο- κράτος που είναι γεμάτη από διαφθορά, συναλλαγή και αναποτελεσματικότητα. Ας δει κανείς την Ελβετία για το πώς ακριβώς γίνεται αυτό. Κι ας μελαγχολήσει στην ιδέα ότι αυτό το μοναδικό σύστημα αληθινής περιφερειακής δύναμης και άμεσης δημοκρατίας το σχεδίασε ο Καποδίστριας…

Για τη συνέχεια CretaLive

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube