Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 13 Απριλίου 2019

Υπάρχει «αστική» και «λαϊκή» κυβέρνηση;

Ο φασισμός ξεκινάει με την επιβολή λέξεων δικής του έμπνευσης που διαστρεβλώνουν τις έννοιες. Για παράδειγμα: το πολίτευμα που έχουμε ονομάζεται “δημοκρατία” και η κυβέρνηση ονομάζεται “κυβέρνηση”. Μπορεί η δημοκρατία μας να έχει του κόσμου τα κουσούρια και η (εκάστοτε) κυβέρνηση να κάνει του κόσμου τα λάθη. Αλλά ονομάζεται “κυβέρνηση”, σκέτο. Όχι “αστική κυβέρνηση”. 

Αν τη δημοκρατία την ονομάζεις “αστική δημοκρατία” και την κυβέρνηση “αστική κυβέρνηση”, αφήνεις να εννοηθεί ότι υπάρχουν και άλλου είδους δημοκρατίες και κυβερνήσεις. Κι όταν το κόμμα που προωθεί αυτή τη διαστρέβλωση είναι το ΚΚΕ, αντιλαμβάνεσαι ότι δεν το κάνει εν τη ρύμη του λόγου. Η υπονόμευση της δημοκρατίας ξεκινάει με το να υπονοείς ότι υπάρχει η λαϊκή δημοκρατία και η λαϊκή κυβέρνηση που είναι οι “νόμιμες” γιατί προκύπτουν μετά την λαϊκή επανάσταση, ενώ αυτές που προκύπτουν από εκλογές έχουν ελλιπή νομιμοποίηση, καθώς δεν εξυπηρετούν τα “συμφέροντα του λαού”.


Σ΄ αυτή την τακτική του ΚΚΕ τα… “αστικά” κόμματα σφύριζαν, επί 45 χρόνια, αδιάφορα. Διότι το ΚΚΕ υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμο στα κόμματα του “αστικού” πολιτικού συστήματος. “Μάντρωνε” τη διαμαρτυρία των πολιτών για τη δική τους αισχρή διακυβέρνηση και την αδρανοποιούσε με μεσσιανικά οράματα. Όταν πιστεύεις ότι το αίτιο της ελληνικής κακοδαιμονίας είναι ο καπιταλισμός, γενικώς και αορίστως, το πελατειακό σύστημα και ο κρατισμός παύουν να είναι οι βασικοί ένοχοι.


Για τη συνέχεια MarketNews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube