Weather Icon

Μετά τις εκλογές στην Τουρκία, τι;

Μετά τις εκλογές στην Τουρκία, τι;
Σάββας Καλεντερίδης

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι σε εξέλιξη ανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων στους δήμους που απαρτίζουν τον Μητροπολιτικό Δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου δίνεται η «μητέρα των μαχών» και για τον Ερντογάν και για το ίδιο το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Κατά τα φαινόμενα, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει.

Το είπαμε και στο άρθρο μας της Παρασκευής, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής ο Ερντογάν απομυθοποιήθηκε, το φαινόμενο εξαντλήθηκε και έσβησε ο μύθος του ανίκητου που είχε έως τώρα.
 Στις εκλογές αυτές έλαμψε το άστρο του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος πραγματικά πέτυχε το ακατόρθωτο – και δεν επιλέγουμε το χαρακτηρισμό αυτόν ελαφρά τη καρδία.

Ο μέχρι πριν από τρεις μήνες άγνωστος στα 16 εκατομμύρια κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, Ιμάμογλου, είχε να αντιμετωπίσει έναν ισχυρότατο αντίπαλο, τον Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργό και μέχρι πριν από λίγες βδομάδες Πρόεδρο της Βουλής, δηλαδή νούμερο δύο στην κρατική ιεραρχία της Τουρκίας. Έναν αντίπαλο που έχει τεράστια προσωπική και οικογενειακή περιουσία, αφού έγινε γνωστό (και δεν διαψεύσθηκε) ότι οι δυο γιοι του εκτός των άλλων έχουν και 26 ποντοπόρα πλοία!

Συνέχεια στο pontos-news ή δημοκρατία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube