Weather Icon
Συρία , Τουρκία 7 Απριλίου 2019

«Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας»: Μία Τουρκική Ματιά

«Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας»: Μία Τουρκική Ματιά
Η αξιολόγηση της απόδοσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στις πρόσφατες επιχειρήσεις στη Συρία είναι, οπωσδήποτε, ένα ενδιαφέρον ζήτημα. Ο Metin Gurcan έχει αποφοιτήσει μετ΄ επαίνου από την τουρκική σχολή πολέμου και έχει υπηρετήσει στις τουρκικές ειδικές δυνάμεις, με τις εκτός Τουρκίας θέσεις του να συμπεριλαμβάνουν το Αφγανιστάν, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Κόσοβο και το Ιράκ. Έχει πάρει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη σχολή του αμερικανικού ναυτικού στο Μόντερεϋ και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο Μπιλκέντ στην Άγκυρα. Ο Gurcan είναι πολυγραφότατος και αρθρογραφεί τακτικά στο Al-Monitor. Η παρούσα εργασία του είναι εξαιρετική από μεθοδολογικής άποψης και προσφέρει την καλύτερη δυνατή εικόνα που μπορεί να έχει κανείς από ανοιχτές πηγές, με την τουρκική, βέβαια, ματιά. 
Του Metin Gurcan στο The Washington Institute

Από την στρατιωτική εξέγερση στην Τουρκία, την 15η Ιουλίου 2016, πολλοί έχουν αναρωτηθεί για το πώς αυτό το γεγονός και οι διώξεις που ακολούθησαν έχουν επιδράσει στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Μέχρι τώρα, δεν έχει εμφανιστεί καμία αναλυτική μελέτη, που να στηρίζεται σε πρωτογενείς πηγές και εμπειρίες, και να αξιολογεί την αποτελεσματικότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η παρούσα μελέτη φιλοδοξεί να καλύψει αυτό το κενό, εμβαθύνοντας σε δύο κρίσιμες επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, πέραν των τουρκικών συνόρων και μετά τη 15η Ιουλίου: την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» (Αύγουστος 2016 – Μάρτιος 2017), εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), στην περιοχή Τζαραμπλούς – al-Rai – αλ-Μπαμπ, και την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» (Ιανουάριος – Απρίλιος 2018) εναντίον του σχετιζόμενου με το ΡΚΚ, YPG, στην περιοχή της Αφρίν.
για τη συνέχεια Con-Ops

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube