Weather Icon
Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 23 Απριλίου 2019

Μια τρύπα στο νερό…





Το Πάσχα θα έρθει μαζί με την ανάσταση της ελληνικής οικονομίας, δήλωνε την Άνοιξη του 2016 ο κ. Τσίπρας. 

Ένα χρόνο περίπου αργότερα ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Τσακαλώτος δήλωνε πως: “Το πρόβλημα της Ελλάδας τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ότι θα υπάρχουν περισσότερες επενδύσεις από ό,τι θα μπορούμε να απορροφήσουμε. Γι’ αυτό το ζήτημα είναι να έχουμε φίλτρα για επενδύσεις που θα επηρεάσουν περισσότερο την οικονομία, συγκεκριμένες περιοχές και την κατάρτιση των εργαζομένων”.  

Στις αρχές του 2017 ο κ. Φλαμπουράρης δήλωνε πως “Μέσα του 2017 και όλο το 2018 έρχεται μια ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας…”. 

Αισίως σήμερα βρισκόμαστε στο 2019 και η τετραετία βαίνει προς το τέλος της. Ούτε ανάσταση της οικονομίας είδαμε, ούτε φίλτρα στις επενδύσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε, ούτε τα μάτια μας τρίψαμε… 

Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο της Αlpha Bank για την ελληνική οικονομία:

 “Σε ετήσια βάση, οι επενδύσεις διαμορφώθηκαν στο 11% του ΑΕΠ το 2018 έναντι 21% του ΑΕΠ κατά μέσον όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και έναντι 23%-26% που ήταν τα προ κρίσης επίπεδα στην Ελλάδα. 
Συγκεκριμένα, οι επενδύσεις αντιπροσώπευαν το 26% του ΑΕΠ το 2007, όταν είχαν φθάσει στο απόγειό τους, και το 17,5% το 2010, όταν μπήκαμε επισήμως στην κρίση και στα μνημόνια…”.  


Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube