Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 16 Απριλίου 2019

Επαφές του γαμπρού του Ερντογάν, ΥΠΟΙΚ, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, σε Ουάσιγκτον και Λευκό Οίκο

REUTERS/UMIT BEKTAS
Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Τουρκίας Μπεράτ Αλμπαϊράκ είχε τη Δευτέρα ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Τζάρεντ Κούσνερ, όπως δήλωσε πηγή ενήμερη για το θέμα.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αλμπαϊράκ στην Ουάσιγκτον. Η πηγή δεν έδωσε διευκρινίσεις για το τι συζητήθηκε στη συνάντηση του Κούσνερ, γαμπρού του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, με τον Αλμπαϊράκ, ο οποίος είναι ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Νωρίτερα, ο Αλμπαϊράκ δήλωσε ότι είχε πολύ παραγωγικές συνομιλίες με διεθνείς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς στην Ουάσιγκτον, μετά την παρουσίαση των σχεδίων για την αλλαγή πορείας της κλυδωνιζόμενης τουρκικής οικονομίας.

Ο Αλμπαϊράκ είπε σε Αμερικανούς και Τούρκους επιχειρηματίες πως είχε επίσης συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και «καρποφόρες» επαφές στον Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας έκρινε πως Ουάσιγκτον και Άγκυρα πρέπει να ενισχύσουν την εταιρική τους σχέση παρά τις διαφορές τους σε κάποια ζητήματα.
Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube