Weather Icon
Ασία , Ινδία , Πακιστάν 1 Μαρτίου 2019

FT : Το θερμό επεισόδιο Ινδίας-Πακιστάν και η στρατιωτική σύγκριση

FT : Το θερμό επεισόδιο Ινδίας-Πακιστάν και η στρατιωτική σύγκριση
Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών. Η πυρηνική απειλή, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι εκκλήσεις για αυτοσυγκράτηση.

Μετά την ανακοίνωση του Πακιστάν ότι κατέρριψε δύο ινδικά μαχητικά αεροσκάφη και αιχμαλώτισε έναν πιλότο, έχουν κλιμακωθεί οι εντάσεις μεταξύ των δύο οπλισμένων με πυρηνικά γειτονικών κρατών.
Η κίνηση έγινε μια ημέρα αφότου η Ινδία ανέφερε ότι πραγματοποίησε ένα «προληπτικό χτύπημα» σε στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών στο Πακιστάν. Το Ισλαμαμπάντ καταδίκασε το χτύπημα και δεσμεύτηκε να προβεί σε αντίποινα.
Το κλίμα ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν έχει επιδεινωθεί μετά την τρομοκρατική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον 40 αστυνομικούς στην ινδική περιοχή του Κασμίρ στις 14 Φεβρουαρίου, επίθεση για την οποία ανέλαβε την ευθύνη ισλαμική οργάνωση με έδρα το Πακιστάν.
Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ίμραν Καν, κάλεσε σε «διάλογο» για την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε κάποιον λάθος υπολογισμό δεδομένων των όπλων που έχουμε και έχετε;» ανέφερε ο κ. Καν απευθυνόμενος στην πλευρά της Ινδίας.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube