Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ιράν , Ισραήλ 15 Μαρτίου 2019

F-35Ι: Πως «ξηλώθηκε» η ηγεσία της Αεροπορίας του Ιράν και γιατί πρέπει να προβληματιστεί η Ελλάδα

F-35Ι: Πως «ξηλώθηκε» η ηγεσία της Αεροπορίας του Ιράν και γιατί πρέπει να προβληματιστεί η Ελλάδα
Οι ικανότητες των Ισραηλινών F-35I Adir φαίνεται ότι είναι τόσο αποτελεσματικές, ώστε εκτός από την «απομυθοποίηση» του αντιαεροπορικού συστήματος S-300, προκάλεσαν και το «ξήλωμα» της ηγεσίας της Αεροπορίας του Ιράν. Έτσι λοιπόν έγινε γνωστό ότι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, ο Αρχηγός της Ιρανικής Αεροπορίας (IRIAF) αμέσως μετά την επιβεβαίωση της δράσης μαχητικών F-35I Adir εντός του εναερίου χώρου του Ιράν, το Μάιο του 2018.
Πληροφορίες αναφέρουν οτι ο Αντιπτέραρχος Farzad Ismaili, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή της ιεραρχίας της IRIAF από το 2010, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του έπειτα από έρευνα που διεξήχθη με εντολή της ηγεσίας, συνεπεία δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο. Συγκεκριμένα, πρόσφατο δημοσίευμα της κουβεϊτιανής εφημερίδας Al Jarida αναφέρει ότι η απομάκρυνση του Αρχηγού της IRIAF έγινε, όταν διαπιστώθηκε ότι (με εντολή του) επιβλήθηκε η απόκρυψη της «επιδρομής» ισραηλινών μαχητικών F-35I στον Ιρανικό εναέριο χώρο τον Μάρτιο του 2018. Μια επιδρομή που είχε ως αποτέλεσμα να καταγραφούν πλήρως στρατηγικές εγκαταστάσεις σε πολλαπλά σημεία της επικράτειας της χώρας.

Για τη συνέχεια Doureios

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube