Weather Icon

Θεόδωρος Τσακίρης: Στο μέλλον θα φανεί τι θα κάνουν οι ΗΠΑ με τον αγωγό

Θεόδωρος Τσακίρης: Στο μέλλον θα φανεί τι θα κάνουν οι ΗΠΑ με τον αγωγό
Το τι πρακτικά θα κάνουν οι Αμερικανοί για την υποστήριξη του αγωγού East Med μένει να διαφανεί στο μέλλον, και ο ρόλος τους θα γίνει ουσιαστικός εάν αποφασίσουν να ηγηθούν του όλου σχεδίου μεγάλες πετρελαϊκές όπως η Exxon ή και κατασκευαστικές επιχειρήσεις σαν τις Bechtel και Halliburton, τονίζει στο liberal.gr, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Θεόδωρος Τσακίρης.
Χαρακτηρίζει την παρουσία Πομπέο στην τριμερή του Ισραήλ ως δηλωτική του διευρυνόμενου τούρκο-αμερικανικού χάσματος, καθώς όπως λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, “επέλεξε να βρεθεί εκεί για να υπερθεματίσει την υποστήριξη των ΗΠΑ σε ένα σχέδιο αγωγών που εάν κατασκευασθεί θα αποκλείσει την Τουρκία από το διαμερισμό των αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ν.Α. Μεσογείου, μειώνοντας παράλληλα την εξάρτηση της Ε.Ε. από τη Ρωσία”.
Δεν θεωρεί ωστόσο ότι η δέσμευση των χωρών που συμμετείχαν στη τριμερή για “αντίσταση απέναντι σε κακοήθεις επιρροές στην Αν.Μεσόγειο”, φωτογραφίζει απαραίτητα τις προκλητικές ενέργειες της Αγκυρας, παρά εκτιμά ότι παραπέμπει κυρίως στο Ιράν, τη Χέζμπολα, φιλο-ιρανικές πολιτικές και “τρομοκρατικές” οργανώσεις, όπως το ISIS.

Για τη συνέχεια LIberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube