Weather Icon
Αιγαίο , Εξοπλισμοί , Τουρκία 11 Μαρτίου 2019

Ο στρατιωτικός απολογισμός της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

Ο στρατιωτικός απολογισμός της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Στελέχη των ειδικών δυνάμεων του Τουρκικού Ναυτικού με συναδέλφους των άλλων Κλάδων, σε εκτέλεση κάποιου σεναρίου στο Αιγαίο.
Από Σάββας Δ. Βλάσσης
Και τώρα που ολοκληρώθηκε η άσκηση ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ (MAVI VATAN) πλήρης σιγή από τα ελληνικά ΜΜΕ και τις αναλύσεις τους, που εστίαζαν στο προφανές. Δηλαδή στο πολιτικό μήνυμα Αποτροπής, έναντι των ελληνικών, κατά βάση, σχεδιασμών για εκμετάλλευση του υποθαλασσίου πλούτου μεταξύ Αιγαίου και Κύπρου. Σε στρατιωτικό επίπεδο όμως, τίποτα ουσιώδες δεν αναλύθηκε.
Ασφαλώς, κανένα “ατύχημα” δεν συνέβη, υπό την έννοια που παρουσιαζόταν από τα ελληνικά ΜΜΕ, δηλαδή μιας προκλήσεως η οποία θα οδηγούσε ακόμη και σε ένοπλη αντιπαράθεση. Αυτό που αδυνατεί να αντιληφθεί η κοινή γνώμη, είναι ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι στο Αιγαίο έχουν απέναντί τους σύγχρονες και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, που δεν έχουν καμμία σχέση με στρατιωτικούς αντιπάλους όπως το Ιράκ ή η Συρία, ακόμη και όταν αυτοί ήταν σε καλή κατάσταση.
Για τη συνέχεια Doureios 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube