REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 15 Ιανουαρίου 2019

Με όραμα και σχέδιο

Με όραμα και σχέδιο
Πώς η μικρή Φινλανδία μετατρέπεται στον ηγέτη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τι σχέση ένας οδοντίατρος, ένας οικονομολόγος και ένας δάσκαλος με την Τεχνητή Νοημοσύνη; Θεωρητικά καμία. Εκτός βέβαια και αν κατοικούν στη Φινλανδία, αφού στον Σκανδιναβικό Βορρά το νέο μεγάλο project ακούει στο όνομα «1 percent» και έχει αυτόν ακριβώς το στόχο: να εκπαιδεύσει το 1% του πληθυσμού στις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η ιδέα είναι εξαιρετικά απλή, σε σημείο που είναι σχεδόν αδύνατο να αποτύχει: Διδάσκεις περίπου 55.000 ανθρώπους τις βασικές αρχές της Τεχνητής Νοημοσύνης και σταδιακά επεκτείνεις τον αριθμό αυτό. Η συνέχεια λέει ότι σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί θα εισάγουν εφαρμογές και λύσεις ΤΝ στις δουλειές και τις ζωές τους. Έτσι, αντί για «εξωτικό φρούτο» που προκαλεί δέος, η ΤΝ θα γίνει μέρος της καθημερινότητας, όπως ακριβώς έγινε το ηλεκτρικό ρεύμα. Τελικά, σε βάθος χρόνου ολόκληρη η χώρα θα είναι ένα τεράστιο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης, οδηγώντας τις εξελίξεις αντί να γίνει παρακολουθητής αυτών.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube