Weather Icon
Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 11 Ιανουαρίου 2019

Ο Ηρώδης και η θυσία δύο γενεών

Ο Ηρώδης και η θυσία δύο γενεών

Ο Ηρώδης ήταν ένας φιλόδοξος και καπάτσος βασιλιάς. Βλέποντας καθαρά το προσωπικό του συμφέρον, άφησε κατά μέρους τα “Go back Ρωμαίοι” και έγινε φίλος τους. Έμεινε στην εξουσία χρησιμοποιώντας τα ρωμαϊκά στρατεύματα. Και κυβέρνησε με την βοήθεια τους.

Σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη ο Ηρώδης διέταξε την σφαγή των νηπίων φοβούμενος μήπως ο Ιησούς του πάρει τον θρόνο. Οι επιστήμονες Ιστορικοί λένε πως η σφαγή των νηπίων δεν έγινε ποτέ.
Έκανε όμως κάτι άλλο. Λίγο πριν πεθάνει και γνωρίζοντας ότι ο θάνατος του ήταν κοντά, έκανε κάτι πραγματικά ανατριχιαστικό.
Διέταξε μια μεγάλη ομάδα εξεχόντων Ιουδαίων να έρθει στην Ιεριχώ και έδωσε εντολή στην αδερφή του Σαλωμη και τον γιο του Αρχέλαο μόλις πεθάνει να θανατώσει και αυτούς μαζικά την ίδια μέρα. Έτσι θα εξασφάλιζε ότι όλη η Ιουδαία εκείνη την μέρα θα θρηνούσε.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube