Weather Icon
Cyberwar , Cyberwar , Ρωσία 5 Δεκεμβρίου 2018

Πηγή «παραπληροφόρησης» η Ρωσία – Σχέδιο δράσης από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα σχέδιο δράσης κατά της παραπληροφόρησης στο Ίντερνετ σήμερα, έξι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, και κάλεσε τα κράτη μέλη και τις εταιρείες του Ίντερνετ, όπως η Facebook, να κινητοποιηθούν μπροστά σε μια απειλή, η «κύρια πηγή» της οποίας είναι η Ρωσία.
Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «συστήματος ταχείας προειδοποίησης» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των χωρών της ΕΕ ώστε να μοιράζονται «σε πραγματικό χρόνο» τα δεδομένα τους για ενδεχόμενες «εκστρατείες παραπληροφόρησης» που βρίσκονται σε εξέλιξη, πριν από τις ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου 2019.
Από την πλευρά τους, οι μεγάλες εταιρείες του Ίντερνετ όπως οι Facebook, Twitter και Google, οι οποίες ανέλαβαν δεσμεύσεις στο πλαίσιο ενός «κώδικα ορθής πρακτικής» που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο, καλούνται να λογοδοτούν σε μηνιαίες εκθέσεις για τις ενέργειές τους κατά της παραπληροφόρησης στο Ίντερνετ.
«Είδαμε απόπειρες ανάμιξης στις εκλογές και τα δημοψηφίσματα, με αποδείξεις που δείχνουν τη Ρωσία ως μια κύρια πηγή αυτών των εκστρατειών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Άντρους Άνσιπ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την ενιαία ψηφιακή αγορά.

 Για τη συνέχεια LIBERAL

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube