Weather Icon

Αυτή η αθλιότητα δεν πρέπει να ξεχαστεί – Μήνυση κάνει η η οικογένεια Κατσίφα για τη διαρροή της ΕΛΑΣ που σπιλώνει τη μνήμη του νεκρού

Αυτή η αθλιότητα δεν πρέπει να ξεχαστεί – Μήνυση κάνει η η οικογένεια Κατσίφα για τη διαρροή της ΕΛΑΣ που σπιλώνει τη μνήμη του νεκρού
 Κλιμακώνει η Αλβανία στην υπόθεση Κατσίφα

  • (Φωτ.: Facebook / Katsifas Konstantinos)
Την ώρα που τα Τίρανα ρίχνουν λάδι στη φωτιά με το δεύτερο διάβημα προς την Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουρανή, με αφορμή το κάψιμο αλβανικής σημαίας στην Αθήνα, και ζητούν από την Ελλάδα να καταδικάσει τις «πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα στις σχέσεις των δύο χωρών», πηγές προσκείμενες στην οικογένεια του 35χρονου ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα αναφέρουν πως παρατηρείται μεγάλη προσπάθεια για να καλυφθούν σημαντικές πτυχές της υπόθεσης του θανάτου του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Κι αυτό ενώ ακόμα δεν έχει επιστραφεί η σορός του στην οικογένεια προκειμένου να γίνει η κηδεία του.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ίσως σήμερα επιστραφεί η σορός.
Η οικογένεια έχει ζητήσει από το προξενείο να κινηθούν οι διαδικασίες, παρόλο που οι αλβανικές Αρχές ζητούν φυσική παρουσία τους για να τακτοποιηθεί η υπόθεση. Ωστόσο οι γονείς και η αδερφή του θύματος βρίσκονται στην Κακαβιά, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του τελωνείου, για να καταθέσουν ό,τι γνωρίζουν όχι μόνο για την υπόθεση αλλά και για τις προκλήσεις που δεχόταν ο Κωνσταντίνος Κατσίφας από την αλβανική Αστυνομία. Η οικογένεια φέρεται να έχει καταθέσει ότι ο 35χρονος είχε στοχοποιηθεί και προσπαθούσαν να τον εκφοβίσουν.
Αγωγή κατά της ΕΛΑΣ
Στο μεταξύ χθες, ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος είπε ότι ο Έλληνα ιατροδικαστής δεν κατάφερε να δώσει επαρκείς απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα καθώς οι αλβανικές Αρχές είχαν πλύνει, ράψει και αλλοιώσει στοιχεία στη σορό. «Μας επετράπη για 5 περίπου λεπτά να κάνουμε επιστασία της σορού. Είδαμε δύο διαμπερή τραύματα στο χώρο της καρδιάς και κανένα άλλο σημαντικό πλήγμα, άξιο να περιγραφεί» δήλωσε.
Νομικά κατά παντός υπευθύνου επιφυλάσσεται να κινηθεί η οικογένεια του 35χρονου ομογενή σχετικά με τη διαρροή της ΕΛΑΣ για εμπλοκή του σε εμπορία χασίς πριν δέκα χρόνια. Ο δικηγόρος της οικογένειας δήλωσε πως ο Κατσίφας απαλλάχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία από κάθε κατηγορία και η διαρροή προσβάλλει όχι μόνο τη μνήμη του νεκρού αλλά και την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube