Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Συρία 23 Οκτωβρίου 2018

Συρία: Τεμένη που χρησιμοποιούσε το Ι.Κ. βομβάρδισε ο διεθνής συνασπισμός

Συρία: Τεμένη που χρησιμοποιούσε το Ι.Κ. βομβάρδισε ο διεθνής συνασπισμός

REUTERS/BASSAM KHABIEH
Φωτογραφία αρχείου
Δύο τεμένη, στο ένα εκ των οποίων είχαν εγκαταστήσει το αρχηγείο τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, στη Σούσα της ανατολικής Συρίας βομβάρδισε τις τελευταίες ημέρες ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ.
Ο διεθνής συνασπισμός ανέφερε ότι κατέστρεψε τη Δευτέρα στη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών «πολλά κτήρια που χρησιμοποιούσε (το Ι.Κ.) για να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των συμμάχων (του) των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων στη Σούσα».

Όπως ανακοινώθηκε «το ένα από αυτά τα κτήρια ήταν ένα τέμενος που χρησιμοποιείτο ως θέση άμυνας (…) και το πλήγμα είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί τζιχαντιστές που πυροβολούσαν» εναντίον μαχητών των ΣΔΔ, μιας συμμαχίας αραβικών και κουρδικών οργανώσεων που πολεμά με την υποστήριξη των ΗΠΑ εναντίον του Ι.Κ. στην ανατολική Συρία.

Επρόκειτο για το δεύτερο τέμενος που έγινε στόχος αεροπορικής επιδρομής μέσα σε τέσσερις ημέρες: την Πέμπτη, αεροπορική επιδρομή έπληξε ένα πρώτο τέμενος, το οποίο είχε μετατραπεί από το Ι.Κ. σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου», με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 «τρομοκράτες», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του συνασπισμού, συνταγματάρχη Σον Ράιαν.
Οι χώροι θρησκευτικής λατρείας κανονικά προστατεύονται βάσει των συμβάσεων της Γενεύης, εκτός αν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Ρομπ Μάνινγκ. «Όταν το Ι.Κ. επιλέγει εσκεμμένα να χρησιμοποιήσει αυτό το κτήριο και να το κάνει κέντρο διοίκησης του ελέγχου», τότε αυτό «χάνει το καθεστώς του προστατευμένου κτηρίου», εξήγησε.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αεροπορική επιδρομή της Πέμπτης είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άμαχοι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, μέλη των οικογενειών μελών του Ι.Κ.. Από την επιδρομή σκοτώθηκαν επίσης 11 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.
Ο συνασπισμός αντιθέτως ανέφερε ότι και στις δύο περιπτώσεις ήταν παρόντες όταν προχώρησε στις επιδρομές μόνο μαχητές.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube