Weather Icon

Κύπρος : Nέα στοιχεία για εκπαιδευτικούς από Ελεγκτή

Κύπρος : Nέα στοιχεία για εκπαιδευτικούς από Ελεγκτή

Στις διδακτικές περιόδους των εκπαιδευτικών, στις απαλλαγές από διδακτικό χρόνο και στη μείωση του διδακτικού χρόνου με τα χρόνια υπηρεσίας, αναφέρεται ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέρας με νέα στοιχεία που παραθέτει. Όπως σημειώνει «λόγω της συνεχιζόμενης παράθεσης παραπλανητικών στοιχείων από συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών, η Ελεγκτική Υπηρεσία παραθέτει τα κυριότερα συμπεράσματα ανεξάρτητης μελέτης που εκπονήθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 από διεθνή ελεγκτικό οίκο».
Συγκεντρωτικά συμπεράσματα:
1. Η Κύπρος έχει μικρότερη σε διάρκεια σχολική χρονιά (σε εβδομάδες) συγκριτικά με τον μέσο όρο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (EU22) καθώς και του ΟΟΣΑ.
2. Ο συνολικός μαθησιακός χρόνος αναφέρεται στο συνολικό χρόνο (σε ώρες) διδασκαλίας των μαθητών.
Η Κύπρος έχει τον υψηλότερο συνολικό μαθησιακό χρόνο (σε ώρες) συγκριτικά με τον μέσο όρο άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (EU22), του ΟΟΣΑ, καθώς και της Σλοβενίας και της Εσθονίας στις βαθμίδες όπου είχαμε τα απαιτούμενα στοιχεία.

Για τη συνέχεια  philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube