Weather Icon
ΗΠΑ , πΓΔΜ, Σκόπια , Σκοπιανό 12 Σεπτεμβρίου 2018

Στα Σκόπια ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, J. Mattis – Φόβοι για ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου

Στα Σκόπια ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, J. Mattis – Φόβοι για ρωσική ανάμειξη στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου
Ναι στη Συμφωνία των Πρεσπών διαμηνύουν οι ΗΠΑ
Επίσκεψη στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, James Mattis προκειμένου να εκφράσει τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του περί ανησυχίας των ΗΠΑ για ανάμειξη της Ρωσίας στο εν λόγω δημοψήφισμα δεδομένου άλλωστε ότι πρόσφατα η Ρωσία – μέσω του πρεσβευτή της στα Σκόπια – έχει εκφράσει την αντίθεση της στην πρόθεση της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αναφέροντας μάλιστα πως η ΠΓΔΜ θα μπορούσε να αποτελέσει «στόχο» εάν επιδεινωθούν οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ.
«Είμαι ανήσυχος… Αυτό το είδος κακόβουλων ενεργειών που εφαρμόζει η Ρωσία από την Εσθονία μέχρι τις ΗΠΑ, από την Ουκρανία και τώρα στη Μακεδονία, έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις ειδικές συνθήκες κατά περίπτωση» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Mattis, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την ΠΓΔΜ την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου, όπως είπε, να εκφράσει τη στήριξη του στο μακεδονικό λαό.
Σημειώνεται πως ο Mattis είναι ο πλέον υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τα Σκόπια ενώ την περασμένη εβδομάδα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με επιστολή του είχε εκφράσει τη στήριξη του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube