REAL TIME |

Weather Icon
Θράκη (Πομακικό) 16 Σεπτεμβρίου 2018

Τουρκική γλώσσα σε νηπιαγωγεία της Θράκης

Τουρκική γλώσσα σε νηπιαγωγεία της Θράκης



■ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. 

■Το πρόγραμμα υλοποιείται πιλοτικά ενώ από την ερχόμενη χρονιά θα επεκταθεί, με αποτέλεσμα τα Ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο. 
■Προγραμματική συμφωνία μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, προβλέπει την υλοποίηση πιλοτικής παρέμβασης σε 12 νηπιαγωγεία και σε 14 τμήματα νηπιαγωγείου στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης. 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αλλαγή στον τρόπο εκλογής των μουφτήδων, συνεχίζει να κάνει το χατίρι της Άγκυρας, αυτή τη φορά εισάγοντας την τουρκική γλώσσα σε ελληνικά δημόσια σχολεία -και μάλιστα σε νηπιαγωγεία, όπου ήταν η μονα­δική δυνατότητα να ακούσουν ελληνικά. Συγκε­κριμένα, πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τη διδασκαλία τουρκικών σε νηπιαγωγεία της μειονότητας στη Θράκη, βάζοντας στην ουσία από το παράθυρο την τουρκική γλώσσα και προπαγάνδα στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας. 
Για τη συνέχεια forapartida

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube