Weather Icon

Σύνοδος ΟΑΣΕ Βαρσοβία 2018: Νευρική η απάντηση της Αλβανίας στην παρέμβαση της ΚΑΒΗ στην συνεδρία για τις εθνικές μειονότητες

Σύνοδος ΟΑΣΕ Βαρσοβία 2018: Νευρική η απάντηση της Αλβανίας στην παρέμβαση της ΚΑΒΗ στην συνεδρία για τις εθνικές μειονότητες

Δυναμική παρέμβαση στην οποία έθεσε τα βασικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός έκανε η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου  στην Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Βαρσοβία “Human Dimension Implementation Meeting 2018” και συγκεκριμένα στην 8η Εργασιακή Συνεδρία η οποία αφορούσε τις εθνικές μειονότητες.

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Νικόλαος Κολίλας, στην παρέμβαση του μίλησε για την συνέχιση από το αλβανικό κράτος της αναγνώρισης ως Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας μόνο για τους κατοίκους 99 χωριών στους Δήμους Δρόπολης και Φοινίκης, καθώς και για την πληθυσμιακή αλλοίωση που δέχονται περιοχές με αυτόχθονα ελληνικό πληθυσμό. 
Παράλληλα αναφέρθηκε στην καταπάτηση της ιδιοκτησίας Ελλήνων μειονοτικών στους Δήμους Χιμάρας, Φοινικαίων και Δρόπολης αλλά και στον δίχως ουσιαστικό αντίκρισμα “Νόμο για τις Μειονότητες” που θέσπισε η Αλβανία τον Οκτώβριο του 2017. 
“Ως προς την πρακτική εφαρμογή του ο Νόμος για τις Μειονότητες εξαρτάται από την «καλή θέληση» του αλβανικού Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και ο συγκεκριμένος Νόμος προβλέπει τον ελεύθερο εθνικό αυτοπροσδιορισμό, όποιος μη αναγνωρισμένος ως Έλληνας μειονοτικός πάει να δηλώσει επίσημα στο τοπικό ληξιαρχείο την ελληνική εθνικότητα του, αυτό δηλώνει αναρμόδιο και το αίτημα του παραπέμπεται από τη μία υπηρεσία στην άλλη και τελικά μένει μετέωρο”, σημείωσε ο κ. Κολίλας.
για τη συνέχεια Pelasgos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube