Weather Icon

Η ιστορία της Σάρα: Κατηγορείται για διακίνηση το κορίτσι που έσωσε 18 μετανάστες

Η ιστορία της Σάρα: Κατηγορείται για διακίνηση το κορίτσι που έσωσε 18 μετανάστες

Οι ελληνικές Αρχές την κατηγορούν για συμμετοχή σε εγκληματικό δίκτυο 30 ατόμων –όλα τους μέλη της ίδιας ΜΚΟ– το οποίο διευκόλυνε την παράνομη είσοδο αλλοδαπών στη χώρα μας. Στις κατηγορίες εμφανίζονται συγκεκριμένες ημερομηνίες, όμως κάποιες από αυτές η Σάρα, σύμφωνα με καθηγητές της, παρακολουθούσε μαθήματα στο Κολέγιο Bard του Βερολίνου .

Οι δύο αδελφές παραλαμβάνουν το γερμανικό βραβείο Bambi (2016) για τη διάσωση των 18 προσφύγων 

Το πρωί της 28ης Αυγούστου η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε δελτίο Τύπου για τη «δράση οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια». Οπως αναφέρεται, εμπλέκονται 30 άτομα όλα τους μέλη Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, ενώ συνελήφθησαν τρεις από τους εμπλεκομένους. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, μία από τους τρεις που συνελήφθησαν είναι η Σάρα Μαρντίνι, η 23χρονη Σύρα που μαζί με τη μικρότερη αδερφή της Γιούσρα κολύμπησαν τον Αύγουστο του 2015 επί τρεισήμισι ώρες τραβώντας ένα φουσκωτό γεμάτο πρόσφυγες προς τα ελληνικά παράλια, σώζοντας 18 ανθρώπους με τους οποίους είχαν ξεκινήσει μαζί από τα παράλια της Τουρκίας. 
Η ιστορία των δύο αδερφών έγινε γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη – η Σάρα και η Γιούσρα έλαβαν αρκετά βραβεία και τιμητικές διακρίσεις για αυτήν τους την πράξη. 

Για τη συνέχεια Protagon

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube