Weather Icon

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Προχωρά κανονικά η παραγγελία των F-35 από την Τουρκία

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Προχωρά κανονικά η παραγγελία των F-35 από την Τουρκία
Στην παραγγελία των πολεμικών αεροσκαφών νέας γενιάς F-35 προχωράει η Τουρκία, όπως διαμήνυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στο State Department.
«Προχωράμε κανονικά, όπως το είχαμε σχεδιάσει» σχολίασε ο Τούρκος υπουργός, ο οποίος παράλληλα απέρριψε την κριτική της Ουάσιγκτον.
«Η Τουρκία δεν αποδέχεται την απειλητική γλώσσα των ΗΠΑ σ’ αυτό το θέμα» τόνισε, ενδεικτικά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε χθες με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο, με τους δύο άνδρες να εστιάζουν κατά κύριο λόγο στη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Συρία.

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, φαίνεται πως επήλθε συμφωνία για έναν «οδικό χάρτη», ο οποίος θα αφορά την πόλη Μανμπίτζ, στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Αμφότεροι υπογράμμισαν την αμοιβαία δέσμευση για εφαρμογή των συμφωνηθέντων, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια της περιοχής.
Ειδική αναφορά έγινε και στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι αποτελούν σύμμαχο των ΗΠΑ αλλά και «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση της Άγκυρας.
naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube