Weather Icon
Λατινική Αμερική 11 Μαΐου 2018

Αυτό το διάγραμμα να το θυμάστε!

Αυτό το διάγραμμα να το θυμάστε!
Πριν από λίγες μέρες η Αργεντινή ανακοίνωσε ότι καταφεύγει στο ΔΝΤ για τη σύναψη νέου δανείου. Προσέξτε όμως κάτι, το χρέος της Αργεντινής ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι κάτω από 60%!!! Από τα καλύτερα παγκοσμίως! Πως είναι δυνατόν με τέτοια στοιχεία να αδυνατεί να δανειστεί η χώρα;
Είναι απλό. Το χρέος της Αργεντινής “κουρεύτηκε” όταν ανέλαβε τα οικονομικά της χώρας το ΔΝΤ. Όμως οι αγορές δεν ξεχνάν και δε συγχωρούν. Ο λόγος που πλέον δεν δανείζουν είναι ότι η χώρα σταδιακά άρχισε να αυξάνει το έλλειμμα, δηλαδή να δημιουργεί νέο χρέος.
Αυτός είναι και ο στόχος όχι μόνο των Ελλήνων πολιτικών αλλά κυρίως των πολιτών. Θα μας κουρέψουν το χρέος και αμέσως μετά θα αρχίσουμε τις παροχές, τους διορισμούς, τις πρόωρες συντάξεις.
Η Αργεντινή μας δείχνει το δρόμο. Η Ελλάδα έχοντας χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας θα κρατηθεί ζωντανή μόνο αν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό για δεκαετίες.
Τι σημαίνει αυτό σε απλά Ελληνικά; Ότι η υποχρέωση ισοσκελισμένου προϋπολογισμού πρέπει να περάσει στο Σύνταγμα της χώρας για να προστατευθεί από τους λαϊκιστές πολιτικούς και τους κατσαπλιάδες πολίτες.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube