Weather Icon
Ιταλία 29 Μαΐου 2018

Η μαύρη διεθνής

Η μαύρη διεθνής

Δεν δόθηκε η σημασία που έπρεπε. Πριν ένα χρόνο περίπου οι βουλευτές των ιταλικών 5 Αστεριών έκαναν ένα workshop με θέμα το παράλληλο νόμισμα που ετοίμαζε ο Βαρουφάκης με τους συνεργάτες του το 2015 κατ’ εντολήν Τσίπρα και με το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερωμένο από τον Μάρτιο εκείνου του έτους.

Κύριος ομιλητής στο workshop ήταν ο κ. Γκλεν Κιμ, σύμβουλος τότε του Βαρουφάκη και σύμβουλος τώρα του Τσακαλώτου. Για όσους δεν θυμούνται τις λεπτομέρειες, ο κ. Κιμ αντικατέστησε τον πρωθυπουργό Τσίπρα σε μέρος των διαπραγματεύσεων με την Μέρκελ και τα άλλα παιδιά (πρωτοφανές από μόνο του παρά την πασίδηλη ανεπάρκεια Τσίπρα) τη νύχτα της 12-13 Ιουλίου 2015 κατά το 17ωρο σκληρής εργασίας.

Η εισήγηση Κιμ και η συζήτηση δεν ήταν “πόσο λάθος είναι η πολιτική διπλού νομίσματος”, αλλά πώς μπορεί αυτή να εφαρμοσθεί. Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ήταν τότε ο κ. Παπαδημητρίου (έπαιρνε ακόμη το χιλιάρικο για το νοίκι), ο οποίος ένα μόλις μήνα πριν την ορκωμοσία του είχε δημοσιεύσει την τέταρτη “μελέτη” του για το παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα, το κατ’ αυτόν Geuro, η οποία “μελέτη” ήταν ουσιαστικά η ποσοτική αποτίμηση του σχεδίου Βαρουφάκη-Γκαλμπρέιθ-Κιμ-θεοχαράκη.

Πολύ χαριτωμένο θα το βρήκε ο Ματαρέλλα. Η ευρωπαϊστική κυβέρνηση των εσχάτως ευρωσοσιαλδημοκρατών εξάγει τεχνογνωσία μαζικής αυτοκτονίας. Αν η παπαρολογία των Ιταλών λαϊκιστών σας ακούγεται γνώριμη, είναι γιατί η μαύρη διεθνής είναι από πίσω.

George J. Prokopakis

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube