Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 11 Απριλίου 2018

Ελληνικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: Πηγή γνώσης είναι η εμπειρία

Ελληνικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας: Πηγή γνώσης είναι η εμπειρία



της Αντωνία Δήμου*
Η Ελλάδα κατέχει κρίσιμη γεωστρατηγική θέση αποτελώντας την γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης συνδέοντας την Ευρώπη με την Ασία και την Αφρική. Ο ρευστός και συνεχώς μεταβαλλόμενος γεωπολιτικός περίγυρος της χώρας μας όπως αποτυπώνεται από τις διενέξεις υψηλής και χαμηλής έντασης καθόλη την διάρκεια του 20ου και στην πορεία του 21ου αιώνα επιτάσσουν την χάραξη εθνικής στρατηγικής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Η οικοδόμηση του προφίλ μίας υπεύθυνης δυτικής χώρας που συνιστά πυλώνα περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας, που αναπτύσσει φιλικές σχέσεις με γειτονικές χώρες ευνοώντας την ενεργοποίηση της ως έντιμος μεσολαβητής για την επίλυση διακρατικών διαφορών, που υιοθετεί μία πολυδιάστατη εξωτερική και στρατιωτική πολιτική λειτουργώντας συμπληρωματικά με παγκόσμιας εμβέλειας παίκτες, που δραστηριοποιείται σε διεθνείς οργανισμούς και fora για την πραγμάτωση των εθνικών της συμφερόντων προϋποθέτει τον σχεδιασμό και την εφαρμογή μίας υψηλής στρατηγικής εθνικής ασφάλειας. 

Για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube